VIDEO: Dirljiva ispovijest Ivane Plechinger nakon teške nesreće

'Danas smo mogli biti na sprovodu, doista sam ponizna što i dalje imam priliku biti majka dvojice sinova'


Lada Novak Starčević
14.06.2018.12:00
'Danas smo mogli biti na sprovodu, doista sam ponizna što i dalje imam priliku biti majka dvojice sinova'
Cropix/arhiva

sažeto

Na 19-godišnjeg Jana je naletjelo policijsko vozilo i odbacilo ga u zrak. Hitna pomoć ga je odmah prevezla u bolnicu


Lada Novak Starčević
14.06.2018.12:00

Jan Kovačić (19) prelazio je cestu na raskrižju Horvaćanske i Rudeške ceste. Išao je po zebri s još nekoliko pješaka, netom prije im se upalilo crveno svjetlo pa su požurili. U taj čas na njega je prednjim lijevim dijelom naletjelo policijsko vozilo Ford Fokus kojemu je bilo zeleno svjetlo. 

Mladića je vozilo odbacilo u zrak, završio je pod automobilom. Policajac je kasnije rekao kako je Jan sretan što je uopće živ, ispričala je dan nakon stravične nesreće njegova majka Ivana Plechinger.

Pjevačica je objavila video na svom YouTube kanalu  gdje objašnjava zašto nakon svega misli da to nije bila prometna nesreća nego sreća za njihov život.

Ona i suprug bili su na vjenčanju kad ih sin nazvao iz bolnice.

Ja sam stalno govorila dok smo jurili do bolnice: 'Hvala ti Bože što si mi ga ostavio.'

"Danas smo mogli svi biti na sprovodu, umjesto da vam pričam ovo. Išao je na hitnu operaciju, imao je vanjski prijelom potkoljenice, dosta toga slomljeno, no ništa ga nije životno ugrozilo... Probudim se danas i samo razmišljam o tome koliko smo sretni i koliko ovo uopće nije bila nesreća. Ja sam sretna jer mi je ostalo dijete. Bio je najmanje moguće oštećen od svega što se moglo dogoditi. Kosti zarastu…", rekla je Ivana.

Objasnila je da ona ovu situaciju ne može promijeniti, ali joj može odrediti predznak.

"Ona može biti minus, plus ili nula. Ja odlučujem da je ova situacija plus za našeg sina, plus za nas. Nije važno ono što ti se događa nego kako ti reagiraš na ono što ti se događa... Duša mog Jana je željela ovo proživjeti. Ne znam zašto. Nisam ja ta koja može postavljati pitanje zašto. Ja mogu jedino reći hvala i biti doista ponizna što imam i dalje priliku biti majka dvojice sinova", zaključila je u dirljivoj ispovijesti Ivana.

 

Život te slomi - da bi te temeljitije izgradio. Nekad ti se zaista čitav svijet u sekundi treskom protrese... Naš @jan.kovachich jučer je doživio tešku prometnu nesreću zbog koje je mogao otići s ovog svijeta, a on ne samo da je ostao, već je po mnogima čudesno koliko je malo ozljeđen. Na njega je na pješačkom prijelazu naletio policijski auto, nosio ga trideset metara i Jan je na kraju završio pod vozilom... Ni u jednom trenu nije bio životno ugrožen, na hitnoj je - iako poprilično polomljen - nasmijavao sve dežurne sestre. Noćas mu je operirana noga, doktori su svi vrlo optimistični... Prije operacije brinuo se što će biti s projektima koje priprema, diktirao nam koga sve da obavijestimo i govorio koje prijatelje da za njega nazovemo da se ne brinu❤ Jutros sam se probudila i znala sam da to što nam se dogodilo nije bila nesreća, već sreća! Sreća u kojoj smo saznali koliko je naše dijete voljeno, zaštićeno i jako❤ Zahvalila sam Bogu što nam ga je čuvao, jer znam da je. Danas u bolnici, iako sav u zavojima, s osmjehom na licu priča nam kako želi snimiti video u kojem će poručiti svoj djeci kako moraju paziti kad prelaze ulicu, sretan što je živ... I još nešto: Molim vas, nemojte u komentarima raspravljati o policiji i o tome tko je tu kriv. Nama je to savršeno nevažno. Čovjeku koji je vozio auto vjerojatno je teže nego Janu i njemu želim da sazna da je sve itekako dobro završilo... Nek ova naša priča posluži svima da vjeruju u to da je UVIJEK samo dobro ispred svih nas ukoliko si dovoljno mudar da to dobro želiš naći, i tad ti se u nesreći sreća prvo stidljivo, a onda sve hrabrije pokaže. Mi od jučer navečer slavimo život našeg Jana, sigurna sam da ćete nam se svi pridružiti. Sretno - živjeli! #onoštoostajeuvijekljubavje

A post shared by Ivana Plechinger (@ivanaplechinger) on Jun 9, 2018 at 11:00am PDT

prometna nesreća

Ivana Plechinger

sreća u nesreći

jan kovačić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter