Kaže da proizvodi pomažu

Dala otkaz kao učiteljica i sad prodaje smoothieje, kreme i balzame od ljudskih posteljica


100posto
06.09.2018.19:00
Dala otkaz kao učiteljica i sad prodaje smoothieje, kreme i balzame od ljudskih posteljica
Facebook

sažeto

Leah se zainteresirala za takvu 'kozmetiku' nakon što je napravila prah od posteljice nakon poroda svog starijeg sina


100posto
06.09.2018.19:00

Mlada učiteljica ostavila je svoj posao i bacila se u biznis koji se temelji na izradi pripravaka od ljudske posteljice. Leah Phillips (29) majka je dvoje djece iz Northamptonshire, prvi put se zainteresirala za takvu 'kozmetiku' nakon što je napravila prah od posteljice nakon poroda svog starijeg sina. Prošla je sve potrebne treninge i sada ima svoj biznis. Preko stranice Placenta Tree svatko tko želi, može kupiti smoothie od posteljice, ili kremu za lice, balzam pilule... sve napravljene od placente.

Nakon što je popila pilule od vlastitog izbačenog organa, Leah je htjela naučiti više. "Vidjela sam mnoge prednosti. Osjećala sam se jako dobro, mlijeko mi je došlo jako brzo (zahvaljujući pilulama od placente). S drugim djetetom posteljica mi je ostala u maternici, bila je potrebna medicinska intervencija. Ponekad ju je još uvijek moguće iskoristiti, ali nismo je mogli ohladiti dovoljno brzo", ispričala je za Metro. Leah je dodala kako se nije oporavila tako brzo nakon drugog poroda, kako misli, zato što nije upotrijebila svoju posteljicu.

Sada ova učiteljica radi s majkama okupljenim preko društvenih mreža i usmenom predajom, bukira ih unaprijed prije poroda. Ona se pobrine za 'set za hlađenje', pomoću kojeg novi roditelji drže posteljicu na hladnom nakon što beba dođe na svijet. Na sam dan poroda, ili odmah nakon njega, Leah pokupi ohlađeni organ, kako bi bila sigurna da je što svježiji. Klijenti dobiju posebnu memorabiliju poput otiska posteljice i osušene pupčane vrpce u obliku srca.

"Ako nova majka želi smoothie, uzmem nekoliko komadića posteljice i umiksam ih s voćem po njihovom izboru. Neki žele tinkturu koja je kao pomada od posteljice. Kad ih stavite na kožu ona zbilja svijetli i može se koristiti i kod majke i kod djeteta. Znam da su neki ljudi skeptični oko uporabe posteljice, ali ona je bogat izvor željeza, kortizona, oksitocina, vitamina E i B6 te matičnih stanica", kazala je Leah. Ima mnogo kupaca koji tvrde da su im ti proizvodi pomogli po pitanju postporođajne depresije, mlijeka i općenito kod vraćanja tijela u normalno stanje.

Cjenik je 1237 kuna za čuvanje, smoothie košta 220 kuna, a 309 za tinkturu, kremu i balzame.

trudnoća

100posto bizarno

posteljica

newsletter

Prijavite se na Newsletter