Jeste li i vi među njima?

Cure koje se šminkaju u vožnji, frajeri koji pričaju na mobitel i oni koji ne daju žmigavce - oni su najgori tipovi vozača


Dolores Drvodelić
24.10.2018.13:25
Cure koje se šminkaju u vožnji, frajeri koji pričaju na mobitel i oni koji ne daju žmigavce - oni su najgori tipovi vozača
iStock

sažeto

Koliko vam se puta dogodilo da ste izgubili živce i prije nego što ste stigli na posao jer se netko parkirao na dva mjesta?


Dolores Drvodelić
24.10.2018.13:25

Promet je jedan od faktora koji izazivaju najvišu razinu stresa u našim svakodnevnim životima. Najviše mrzimo situacije kad još nismo niti stigli na posao, a već smo se morali s nekim posvađati oko parkirnog mjesta ili smo morali naglo kočiti u gužvi, jer se netko odlučio ubaciti u našu traku bez žmigavca? Da ne govorimo o tome koliko smo puta u takvim situacijama zapravo riskirali štetu na našem vozilu, ili ne daj bože neke ozljede. Među nama ima gomila vozača koji spadaju u one najgore tipove, zbog kojih po šavu pucaju i najmirnije osobe.

1. Tip koji priča na mobitel dok vozi

Naravno da se svi tu i tamo javimo na mobitel dok vozimo, no obično samo kako bismo objasnili da smo u vožnji i da ćemo se javiti prvom prilikom. No neki od nas ne smatraju da ih mobitel ograničava u vožnji, pa su toliko iritantni da čak i tipkaju poruke. Prometni policajci upozoravaju kako je upravo upotreba mobitela jedan od ključnih uzroka prometnih nesreća.

2. Tip vozačice koja se šminka tijekom vožnje

Koliko ste puta na semaforu gledali kako vam se gasi zeleno svjetlo jer osoba ispred vas nije krenula? Koliko puta ste zamijetili da je ta osoba umjesto kretanja popravljala ruž ili maskaru?

3. Tip koji ne počisti snijeg s krova prije uključivanja u promet

Zimi nam je dovoljno teško zbog postojećeg snijega na cestama i ne baš uvijek revnih čistača, koji nas znaju zatrpati teškim bijelim nanosom. A onda kad se napokon iščupate iz zabarikadiranog parkirnog mjesta i uključite se u promet, lik ispred vas nije se sjetio skinuti svoje naslage snijega s krova, pa su one samo skliznule s njega. Na vašu šajbu. Ugh.

4. Tip koji ne daje žmigavac

Svi smo zahvalni na tri ili više traka u jednom smjeru, osim kad zbog nekog debila u prometu skoro izgubimo živu glavu. Da, on se odlučio prestrojiti, a ne samo da je njegovo ubacivanje ispred vas drsko, nego se pritom nije udostojio niti upaliti žmigavac. Grozimo se takvih.

5. Tip koji zauzme dva mjesta na parkingu

Što reći o njemu? Apsolutno iritantno.

6. Tip koji ne prilagodi brzinu uvjetima na cesti

Bilo da je riječ o radovima na cesti, vremenskim uvjetima ili prometnoj nesreći, uvijek se na prometnici nađe onaj tip koji misli da se njegov automobil neće klizati po pljuštećoj kiši, koji misli da će uspjeti prestići nekoliko automobila tik prije nego što ga sustigne vozilo iz drugog smjera ili onaj koji odbija prihvatiti činjenicu da su na cesti radovi i da je zatvorena jedna traka, zbog koje svi moraju stajati u koloni. Pa i on.

7. Tip koji u vožnji kopa nos

Okej, nije da tim činom previše ugrožava promet, no on je jednostavno ogavan.

promet

stres

vožnja

vozači

loši vozači

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter