Život bez mamurluka na pomolu

Britanski znanstvenik tvrdi da je na rubu otkrića umjetnog alkohola čija konzumacija nema nikakve nuspojave


100posto
14.04.2019.08:00
Britanski znanstvenik tvrdi da je na rubu otkrića umjetnog alkohola čija konzumacija nema nikakve nuspojave
iStock

sažeto

Zasad se priča čini kao znanstvena fantastika, ali Nutt tvrdi da će za dvije godine na tržište plasirati svoju revolucionarnu formulu


100posto
14.04.2019.08:00

Britanski znanstvenik David Nutt već duže od desetljeća radi na razvoju sintetičke zamjene za alkohol, koju naziva alkarel (Alcarelle).

On tvrdi da će to sintetičko piće "ljubiteljima kapljice" omogućiti uživanje u alkoholu, a da se pritom neće javljati nikakve posljedice, odnosno da neće biti mamurluka, oboljenja jetre ili karcinoma povezanih s ispijanjem velikih količina alkohola.

Alkoholna pića nam se čine kao relativno bezopasan i jednostavan način za opuštanje i smirenje poslije napornog radnog dana. Prekomjerna konzumacija alkohola, međutim, dovodi do iscrpljenosti, mamurluka, bolesti srca, različitih karcinoma i, naravno, moguće psihofizičke ovisnosti o alkoholu.

Ciljat će na određene dijelove mozga

Nutt vjeruje da će njegova sintetička formula djelovati na organizam na takav način da će negativne nuspojave izostati. "Efekti alkohola su komplicirani, ali možete ciljati na dijelove mozga koje želite", kaže Nutt.

via GIPHY

Njegov plan je da Alkarel bude piće koje neće imati nikakvo toksično djelovanje čime će se spriječiti zdravstveni problemi, jer, naravno, nitko ne želi mamurluk. 

Da bi proizveo svoj umjetni alkohol i prodao svoju formulu destilerijama, Nutt je prije tri godine osnovao startup kompaniju Alkarel. Tad je rekao da će sve potrebne testove završiti za pet godina. Spasonosni proizvod još čekamo.

alkohol bez nuspojava

život bez mamurluka

newsletter

Prijavite se na Newsletter