100posto iskreno

'Bili smo u strastvenoj vezi, a onda je on doživio prosvjetljenje i otkrio celibat. Dvije godine se nismo seksali, pukla sam i otišla. Više ne izlazim s alternativcima, već samo s korporativcima'


Mia Mitrović
25.09.2019.20:00
'Bili smo u strastvenoj vezi, a onda je on doživio prosvjetljenje i otkrio celibat. Dvije godine se nismo seksali, pukla sam i otišla. Više ne izlazim s alternativcima, već samo s korporativcima'
iStock

sažeto

Zagrepčanka Vanja (28) u vezi je sa Zoranom bila šest godina. Trebali su se zaručiti, no on je otišao u Indiju i postao drugačiji čovjek 


Mia Mitrović
25.09.2019.20:00

"Zoran je bio čovjek mog života. Obožavala sam ga. Provela sam sate, dane, tjedne i mjesece kriveći sebe zbog svega. Dugo mi je trebalo da prihvatim da nemam ama baš ništa s tim"; kaže mi moja susjeda Vanja, djevojka koju znam čitav život, no jedva sam ju uspjela nagovoriti da svoju ljubavnu priču ispripovijeda za naš portal. 

Šest godina Vanja je provela u vezi sa šarmantnim alternativcem Zoranom (32), o kojem mi je često pripovijedala kao o ljubavi svog života pa sam čekala dan da objavi zaruke. Od tih šest godina, prve četiri bile su prekrasne, no zadnje dvije teška noćna mora.

Ljubav na plesnom podiju 

Zoran je naime, veliki zaljubljenik u mudrost i mistiku Istoka pa je otišao u Indiju. Od tamo se nije vratila ista osoba, već hladan i distanciran muškarac kojemu je u životu bila samo važna duboka meditacija, odricanje od zemaljskih užitaka i zdrava prehrana. Vrativši se iz Indije, Zoran je ušao u celibat pa se Vanja nije pošteno poseksala pune dvije godine sve dok...

"Čim sam ga vidjela, znala sam da mi je suđen. Ne znam je li to bilo zbog MDMA-e koja me oprala nekliko trenutaka prije no što smo se sreli, kao u 'Romeu i Juliji' Buzza Luhrmana. Njegove zaigrane, a opet nekako tugaljive smeđe oči bile su nešto najljepše što sam vidjela. Ne znam, ali i dan danas protrnem kada se sjetim tog trenutka", opisuje nam Vanja trenutak kada su im se oči prvi puta srele na plesnom podiju ilegalnog partija usred šume na Sljemenu.

Srđan Vrančić / Cropix

Kada su se upoznali, oboje su bili 'zgaženi'. Ona na MDMA-i, on na LSD-u, no to ih nije spriječilo da provedu čitavu noć plešući u šumi, a čitav idući dan razgovarajući od zore pa sve do sumraka.

"Zajedno smo dočekali zalazak sunca i tada sam ga prvi put poljubila. Bio je to jedan od najljepših poljubaca u mom životu. Utjecaj droge lagano je popuštao, a ja sam se sve više zaljubljivala. Zoran je postao moja droga iduće četiri godine", zaneseno mi priča.

Nije prošlo ni mjesec dana kada se Vanja sa svoja dva psa doselila u njegovu malenu, ali udobnu dvokatnicu s velikim dvorištem na obroncima Medvednice. Proveli su, kaže, četiri prekrasne godine. Brijali su po partijima, putovali po Europi kombijem, uživali...

Ni novca im nije nedostajalo jer je Vanja radila u jednoj banci, a Zoran je servisirao klime i imao pune ruke posla. 

Indija me oduvijek nervira 

Kada je uštedio dovoljno novca, pozvao ju je da ga prati na put u Indiju. Njegov poziv je odbila i tada su započeli svi problemi.

"Davio me s tom Indijom, jogom, vatrom Agnija, kundalini energijama i što ti ja znam čime još od samog početka naše veze. Bilo mi je zanimljivo slušati ga, no sama nisam spiritualno biće, a posebno me plaše istočnjake religije, milijuni pravaca i božanstava koji se tamo štuju. To jednostavno nije za moju zapadnjačku dušu, a kada samo pomislim o tome, dobijem nekakvu unutarnju vrtoglavicu", opisuje svjetonazorski sukob sa Zoranom koji nije bio jedini razlog toga što nije s njim otišla na put.

Profimedia

"Išao je na nekakvo okupljanje koje je organizirao njegov najdraži swami negdje u Rišikešu, omiljenoj pokrajini za sve te joga frikove. No, glavni razlog zašto nisam išla, nije bio religijske prirode. Iskreno, Indija mi se malo gadi. Kastinski sustav te nejednakost i bijeda koju uzrokuje jednostavno nije moj đir. Ne uživam ni u njihovoj klopi. Veliki sam empat pa da tamo vidim neko dijete kako leži polumrtvo na pločniku, a nitko na njega ne obraća pozornost- pukla bi", priča mi o svom neobičnom hejtu prema Indiji Vanja koja nije imala problem s time da Zoran ide sam i to na čak mjesec dana.

"Nisam posesivna. Znala sam koliko mu znači to putovanje i da se za njega spremao čitav život. Kada sam mu rekla da ne idem, osjetila sam i neprimjetno olakšanje s njegove strane. nisam mu ni to zamjerila. Čovjek najbolje putuje kada je sam", iskrena je ona.

'Transformacija svijesti'

Kada je otišao bila je rana jesen. Baš kao i sada, kaže mi sjetno. Jako joj je nedostajao, a čuli su se rijetko, svega dva, tri puta u mjesec dana jer tamo gdje je išao, nije bilo interneta. Ipak, iskoristila je to vrijeme za uživanje u samoći i tulumarenje s frendicama. Kada je konačno došao dan Zoranova povratka, s leptirićima u trbuhu se uputila prema zračnoj luci kako bi ga dočekala. Uslijedio je šok.

Boris Kovačev / CROPIX

"Na aerodrom sam ispratila ljubav svog života. Onaj tko je sletio tog popodneva na Franju, više nije bio isti čovjek. Bio je mršav, nekako sivkast, pomalo pogrbljen, odsutan... U njegovim očima koje sam obožavala, više nije bilo sjaja... Kada me pogledao, osjećala sam se kao da gleda kroz mene, negdje u daljinu", prisjeća se i nervozno pali cigaretu.

"Govorio je nepovezano, kao u šiframa i držao se nadmeno. Rekao mi je da se prosvijetlio i da sada stvarnost gleda drugačijim očima. Smisao života je u odricanju i meditaciji, dodao je. 'Neprosvijetljene' ljude koji su ga okruživali promatrao je s gađenjem. Kada smo stigli kući, zavodljivo sam ga pogledala, strastveno poljubila i spustila se na koljena. Bila sam zvjerski napaljena zbog mjesec dana 'nej*bice'. On me odgurnuo, zakopčao šlic i informirao me da je od sad pa nadalje u celibatu. Bila sam posramljena i šokirana, no prihvatila sam njegovu odluku jer sam mislila da će ga proći", iznosi detalje Zoranove transformacije Vanja, koja nije ni slutila da će njena 'ne*ebica' potrajati naredne dvije godine.

"Taj novi Zoran kojeg do tad nisam poznavala počeo mi je prigovarati zbog mojih loših navika. Natjerao me da prestanem pušiti, cugati i konzumirati lake droge jer mi to 'uništava auru'. Promijenio je prehranu i počeo kuhati veganske obroke koji su, začudo, bili prilično ukusni. Partiji i izlasci postali su davna prošlost. Zoran se počeo buditi s izlaskom sunca, a na spavanje je išao kada bi sunce zašlo. Takav ritam nikako mi nije odgovarao jer sam noćni tip, a takav je bio i on prije ove 'transformacije svijesti' koja mi je sve više i više išla na živce", prisjeća se Vanja. Kako je vrijeme prolazilo, postala je svjesna da nema nazad.

Kao u Kama Sutri

U njihovom domu glumila je da je sve u redu. Potajno je počela piti, a vikendom je ružila po gradu s frendicama i jadala im se. Ni njima nije bilo jasno kako se to moglo dogoditi, niti su joj znale dati pravi savjet.

Jedini tko ju je razumio bio je Andrija, Zoranov najbolji prijatelj i susjed. Vanja i Andrija često su zajedno šetali pse i razglabali o svemu. Što je vrijeme odmicalo, njihove su šetnje postajale sve dulje i dulje.

"Povjerila sam mu sve do zadnjeg detalja. Andrija je bio izvrstan slušatelj. Govorio je malo, no ono što bi rekao itekako je imalo smisla. Vrlo brzo postao mi je bolji prijatelj nego Zoranu koji se distancirao i od njega te sve više vremena provodio u jednoj zajednici ljubitelja Indije koji su bili na sličnom 'tripu' kao i on", priča Vanja kojoj je prijateljstvo s Andrijom puno pomoglo jer se do tad osjećala kao da je ona kriva za sve. No, idila nije dugo trajala.

"Jedne subote kada je Zoran bio na meditativnom vikendu u Lici sa svojim novim, 'spiritualnim 'prijateljima, Andrija je bio kod mene. Taman mi je sjela plaća pa sam kupila bocu Ruskog Standarda, moje omiljene votke. Slagala sam nam koktele Moscow mule, čak sam nabavila i bakrene šalice. Smijali smo se, duvali i filozofirali.

Na jednom je tema našeg razgovora postao seks. Andrija je pao sa stolca od smijeha kada je shvatio da se zbog Zoranove novootkrivene spiritualnosti nisam poseksala oko dvije godine.

Potom se naglo uozbiljio i rekao mi:

"On tebe već dvije godine zlostavlja. Fućkaš ti takvu prosvijetljenost kada nije uspio nadvladati koncept ega. Smrt ega preduvjet je svake prosvijetljenosti. To što on radi je egocentrično, posesivno i manipulatorski. Vrijeme je za osvetu", rekao je te mi prišao i strastveno me poljubio", opisuje mi Vanja kako se nakon dvije godine konačno poseksala te prevarila Zorana i to s najboljim prijateljem.

"Opirala sam se nekoliko sekundi, no tijelo kao da je bilo jače od mog uma. Kada je nakon dvije godine osjetilo muške ruke, samo se predalo u njih. Čovječe, svršila sam čim mi je prstom dodirnuo vaginu. Nastavili smo se seksati čitavu noć, u hrpi poza, kao u Kama Sutri, hahah", smije se Vanja.

Grešnica i mučenik 

Kada su se ujutro otrijeznili, nije im bilo svejedno.

"Osjećali smo se užasno oboje. Po mom moralnom kodeksu seks s prijateljima mog partnera je smrtni grijeh. I u Andriji se probudila savjest. Jedva je čekao da zbriše, a iskreno i ja. Kada se Zoran uvečer vratio kući, sve sam mu priznala. Njegova spiritualna maska smirenosti nestala je za tren. Počeo je urlati na mene i vrijeđati me. Skupila sam stvari i odselila se roditeljima nakratko dok ne nađem stan. Naravno, u cijeloj sam priči ja ispala kurva i grešnica, a on mučenik", sarkastično će Vanja.

Danas ne žali ni za čime. Osim možda za tim da to nije napravila ranije i s nekim neutralnim tipom, a ne prvim susjedom i frendom.

"Ma drago mi je da sam to napravila. Riješila sam ga se. Da nisam, tko zna koliko bi to sve još trajalo. Već godinu i po sam sigle i imam 'time of my life'. Šev*m se kao zečica i to Playboyeva, nadoknađujem ove dvije godine suhe vagine", smije se Vanja te dodaje da tipove pronalazi uglavnom na Tinderu i da ju trenutno pale oni koji su Zoranova sušta suprotnost.

Profimedia

"Nema šanse da se ikada više spandžam s alternativcem. Sad je*em samo korporativce. Izgledaju mi seksi u odjelima, a i seks je odličan. Ta ekipa je stalno pod stresom pa im je žestok seks jedan od načina na koji taj stres izbacuju, a ja se ne žalim", iskrena je Vanja koja se povremeno vidi i čuje sa Zoranom. Nakon duboke meditacije, prihvatio je njenu nevjeru i odlazak te joj oprostio. Postali su dobri prijatelji. 

"On je još uvijek u toj spiki, no djeluje mi sretno, sretnije nego u vrijeme kada je bio sa mnom. Voljela sam ga i dio mene voli ga još uvijek i tako će zauvijek biti. Ipak, bez meditacije i odlaska u Indiju shvatila sam da sebe volim ipak malo više."

seks

ljubav

Indija

preljub

celibat

Kama Sutra

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter