Imam 20, a ne seksam se dvije godine

Bila sam uvjerena da je orgazam istovjetan sreći, bila sam divlja, a onda sam upoznala dečka koji me uvjerio da je predbračna čistoća spas


100posto
14.05.2019.17:00
Bila sam uvjerena da je orgazam istovjetan sreći, bila sam divlja, a onda sam upoznala dečka koji me uvjerio da je predbračna čistoća spas
iStock

sažeto

Djevojka otvoreno priča kako joj je život bez seksa spasio mentalno zdravlje i poboljšao kvalitetu života


100posto
14.05.2019.17:00

Od trenutka kad sam sa 16 godina izgubila nevinost s prijateljem, mislila sam da se prave veze hrane seksualnom strašću i da je orgazam jedini način da usrećiš svog partnera.

Seks je postao ključ sreće i uskoro sam se dovela do toga da sam mislila da su strast i ljubav ista stvar. Tijekom svojih tinejdžerskih dana promijenila sam tako pet partnera.

Nebrojene sam sate provodila razmišljajući o svom tijelu, kako smršaviti ili pronaći pravi kut za selfie za Instagram. Skidala sam poze modela jer sam mislila da je to jedini način da ispadnem seksi.

iStock

Trošila sam hrpu para na skupo čipkasto donje rublje iako sam znala da je neudobno i da ga zato gotovo nikad neću nositi.

Kad sam razvila depresiju i anksioznost, počela sam seks koristiti kao lijek za svoje mentalne probleme. Tako je seks postao moj lijek protiv tuge – jer usrećuje ljude i zabavan je, je l'?

Sve se promijenilo kad sam upoznala Njega

No, sad, kad mi je 21 godina, nisam se seksala već dvije godine iako imam dečka koji mi je užasno napet.

Upoznala sam ga na faksu, a zaljubila sam se već na prvi pogled i to preko glave. Moj se život promijenio kad mi je u prvih par rečenica priopćio da se nikad nije seksao i da to niti ne planira prije braka.

Bila sam konsternirana. Šutjela sam dok mi je on objašnjavao zašto drži predbračnu čistoću. Objasnio mi je da je veliki vjernik, što me nije smetalo iako sam sama bila zakleti ateist.

Zgražala me pomisao da se upuštam s nekim u vezu u kojoj nema seksa. Bila sam uvjerena da je to nemoguće. I vidi vraga kako li sam se samo prevarila, 18 mjeseci kasnije još smo uvijek u stabilnoj vezi.

ONI SU REKLI 'NE' SEKSU PRIJE BRAKA 'Predbračna čistoća omogućava da se par bolje upozna bez maski, glumatanja, jeftinih emocija i sebične zaljubljenosti'

Ljubimo se i mazimo, ali seks ne dolazi u obzir. Štoviše, do trenutka dok jedno drugome ne kažemo ono sudbonosno da spavat ćemo (i spavamo) u odvojenim krevetima.

Statistike su na mojoj strani

Ok, ja sam u celibatu već dugo, ali nisam bila ništa manje iznenađena kad sam pročitala statistike o tome da se mladi danas seksaju mnogo rjeđe nego što su to radili mladi pred 10 godina.

Stručnjaci za takve brojke optužuju distrakcije poput Netflixa, ali ja sam uvjerena da za to postoje mnogo dublji razlozi.

Nakon onog prvog dejta, mnogo sam razmišljala o tome zašto mi je seks toliko važan. Da budem iskrena, bila sam sigurna da naša veza nema nikakvu budućnost ukoliko ne budemo intimni.

iStock

Na idućem mi je dejtu rekao da ga je cjeloživotna apstinencija dovela do toga da ga u društvu zadirkuju i nazivaju pokvarenim ili pederom. Drugi dečki, naravno.

Kad sam ga pitala na čemu se njegova vjera temelji, rekao mi je da, prije svega, misli da je seks suviše važna stvar da bi se s njome kockalo tijekom tinejdžerskih godina.

Jasno, bilo je trenutaka kad smo bili u napasti.

Čak se i on nekad morao suzdržati, ali on je to rješavao tako da bi jednostavno ustao i otišao, maknuo bi se iz situacije koja bi ga mogla navesti na grijeh.

Sve što mi je rekao imalo je smisla. No, ja sam svejedno prvih nekoliko tjedana veze ispipavala teren, bila sam uvjerena da će promijeniti mišljenje oko predbračne čistoće.

Kako je vrijeme odmicalo, testirala sam njegove granice da vidim koliko daleko mogu ići. Ispitivala sam ga zašto mu je vjera bila toliko jaka. To je bio njegov đavolji odvjetnik.

Nikad nisam bila sretnija

Danas se tome smijem, smijem se sebi jer nisam shvaćala zašto se odriče seksa. No, s vremenom sam shvatila da je naša veza jača upravo zahvaljujući tome što se ne seksamo. I da sam sretnija nego što sam ikad bila.

Priznajem, trebalo mi je neko vrijeme da se s time pomirim. No, to što sam u celibatu ne znači da sam odlučila postati časna sestra ni da sam se zaklela na čistoću za ostatak života. Zbog njega i svoje ljubavi prema njemu odlučila sam jednostavno poštovati svog partnera i njegove potrebe.

celibat

predbračna čistoća

život bez seksa

newsletter

Prijavite se na Newsletter