Droge i seks su loš spoj

'Bila sam s tipom na kokainu. Sve je bilo prebrzo, kao da nije bio prisutan, potpuna ravnodušnost. Grozno iskustvo!'


100posto
10.04.2019.17:00
'Bila sam s tipom na kokainu. Sve je bilo prebrzo, kao da nije bio prisutan, potpuna ravnodušnost. Grozno iskustvo!'
iStock

sažeto

Važno je provjeravati sebe i biti svjestan kako se osjećaš - fizički, u svom tijelu


100posto
10.04.2019.17:00

Odrasla sam u religioznoj obitelji u stvarno malom ruralnom gradu gdje se ne događa mnogo. Mislila sam da će mi život teći po špagici i da ću odrasti kao dobra uzorita kršćanka – žena, majka, kraljica. 

A onda kad sam ušla u tinejdžerske godine, prenosi Vice, počela sam eksperimentirati – probala sam droge jako mlada. Mislim da sam imala 14 godina.

Na kraju sam otišla na prilično narkomanski faks i počela se drogirati na gotovo dnevnoj bazi. Moj omiljeni izbor bila je MDMA. Izlazila  bih s prijateljima u noćne klubove i na rejvove. MDMA funkcionira tako da čovjek izgubi sve inhibicije. Postane otvoreniji i društveniji; sigurniji. 

Sve te stvari sjajno posluže kad je riječ o seksualnim iskustvima s drugim ljudima, ispostavilo se.

Moj prvi put je bio sjajno iskustvo

Prvi put kada sam imala seks na MDMA, bila sam na jednom rejvu s frendicom. I prije te večeri sam znala da sam biseksualna, ali nikada nisam doživjela seksualno iskustvo s ženom. 

Profimedia

Počele smo se ljubiti u klubu i na kraju otišle smo kući zajedno. Planirale smo da te večeri spavati zajedno – nije u pitanju bio seks, već samo kao prijateljice – i onda se to jednostavno dogodilo. 

To mi je bilo prvo iskustvo s ženom. Bilo je stvarno sjajno zato što sam bila u sigurnom okruženju s nekim koga sam prilično dobro poznavala. Kad si na MDMA-i, osjećaš snažnu ljubav prema prijateljima i, realno, bilo koge drugome s kim se nađeš. 

Tako da je zbog toga, u kombinaciji s time što sam imala seks s prijateljicom, bilo stvarno intenzivno.

Bojala sam se da će prebrzo završiti

Kad se seksaš na MDMA-i, osjećaš se kao da nikada neće završiti, na najbolji mogući način. Sjećam se da sam se bojala kad će ovo prestati? Nisam htjela da prestane. Čovjek zbog te droge može ostati budan čitavu noć, i do tog trenutka, već je odavno bilo jutro – vjerojatno je bilo oko 10 ili 11. Zaboraviš na vrijeme i na to s kim si i potpuno se posvetiš tom iskustvu.

Na kraju smo zaspale i kad smo se probudile, moja partnerica je bila malo anksiozna. Mislim da se brinula da će mi biti neugodno. Ali taj osjećaj je splasnuo kad smo na kraju ponovo imale seks, praktično čitavog tog dana, čak i nakon što smo se spustile s droge. 

Onda smo se zagrlile i pozdravile i to je bilo to! Iako nikada ponovo nismo spavale zajedno, obje smo osjećale mnogo veću bliskost jedna prema drugoj nakon što smo imale seks.

Neočekivane nuspojave

Kad se seksaš na MDMA-i, osjećaš intenzivnu emotivnu povezanost s tom osobom. Kad sam imala seks sa svojom prijateljicom, bilo je trenutaka kad sam pomislila da sam se zaljubila u nju. 

Čak i slijedećeg jutra, kad sam hodala ulicom, pomislila sam, O bože, ja sam se stvarno zaljubila, to je nevjerojatno! Poslije sam shvatila da su iz mene govorile kemikalije.

Nisu sva moja iskustva sa seksom na drogama bila pozitivna. Nedavno sam se seksala s nekim tipom i oboje smo bili na kokainu. Zbog kokaina su na kraju na površinu izbile neke njegove ne toliko pozitivne osobine. 

Seks je bio prilično užurban i djelovalo mi je kao da njemu nedostaje svijesti o tome što se zaista događa, kao da nije bio sasvim prisutan. Postojao je generalni osjećaj ravnodušnosti. Bilo je prilično razočaravajuće.

iStock

Neke droge stvarno nisu dobre za seks. Mislim da je ketamin vjerojatno najgori. Ketamin nije droga na kojoj uopće pomisliš na seks. Probala sam i bilo je apsolutno odvratno. 

Bila sam na nekoj kućnoj zabavi s frajerom s kojim sam se u to vreme viđala i on me je ljubio na kauču. Sjećam se da sam pomislila, Vau, ovo je je*eno uvrnuto. 

Poslije partija smo se vratili kod mene i na kraju smo pokušali, iako ja nisam bila uzbuđena. Kad si na ketaminu, baš ti i nije ugodno da te dodiruju. Naprotiv, zapravo. Sjećam se da sam se osjećala kao veliki puž.

Pazite na ovih par stvari

Tijekom seksa na drogama naučila sam mnogo toga o sebi. Koristilo mi je da vidim stvari iz druge perspektive, u izmijenjenom stanju svijesti. 

Kad si na drogama, važno je provjeravati sebe i biti svjestan kako se osjećaš - fizički, u svom tijelu. Stoga, odvoji vremena za to da shvatiš što osjećaš i vodi se tim osjećajima.

seks

MDMA

prvi put

seks na drogi

newsletter

Prijavite se na Newsletter