Za sve je krivo nestašno dijete

Beogradskom tati policija je došla na vrata zbog nevjerojatnog razloga i na kraju su ga i prilično oštro kaznili


100posto
17.07.2019.17:00
Beogradskom tati policija je došla na vrata zbog nevjerojatnog razloga i na kraju su ga i prilično oštro kaznili
iStock

sažeto

Susjed ispod obitelji Elezović stalno se žalio na buku koju je radio dvogodišnjak


100posto
17.07.2019.17:00

Beograđanin je platio kaznu od 2.500 dinara (157 kuna) zbog svog sina koji je stalno trčao kroz stan.

Nenad Elezović ispričao je Blicu da su se susjedi, koji žive u stanu ispod njegove obitelji, stalno žalili na buku te su ih na kraju prijavili policiji.

"Susjed mi je stalno zamjerao buku iz našeg stana. Kada sam ga pitao kakva je, nije mi znao objasniti. Pretpostavljao sam da to može biti kada moje dijete, koje je tada imalo dvije godine, protrči stanom tijekom igre, ali nije mi vjerovao", priča Elezović.

Policija mu je u više navrata dolazila na kućna vrata.

Apsurdno je što nikada nisu dolazili u vrijeme odmora, već ujutro oko devet sati, a nekada i navečer. Ja sam i njima objašnjavao da dijete radi buku. Ni oni mi nisu vjerovali.

Nakon silnih rasprava i agonije duge skoro godinu dana, Nenadu je prekipjelo.

Otišao je na sud kako bi dobio odgovarajuću kaznu za kršenje reda i mira, a sutkinja koja je bila zadužena za njegov slučaj rekla je da 'ne može napisati da je kažnjen jer je dijete protrčalo kroz stan'. 

"Nisam mogao reći kako sam micao namještaj ili nešto drugo kada se to nije dogodilo. Nakon toga sam dobio takozvanu opomenu i platio 2.500 dinara", žali se Elezović.

Nisam više mogao izdržati, moje starije dijete je dobilo traume od konstantnog zvonjenja na vrata. Kasnije sam čak i isključio zvono. Tek nakon plaćanja kazne situacija se smirila.

Sve je ispričao jer želi ljudima osjetljivog sluha podići svijest o tome da treba pustiti djecu da odrastaju na miru. "Ne može im se zabraniti svako igranje ili trčanje, pa makar i u vrijeme odmora".

djeca

roditeljstvo

buka

susjed

newsletter

Prijavite se na Newsletter