Ne mora biti piši kući propalo

Ako vas je partner prevario to je uglavnom zbog jednog od ova dva razloga, tvrde stručnjaci


100posto
23.08.2018.14:20
Ako vas je partner prevario to je uglavnom zbog jednog od ova dva razloga, tvrde stručnjaci
Profimedia

sažeto

Žene obično varaju jer traže izlaz iz veze, a muškarci da nadomjeste ono što im nedostaje


100posto
23.08.2018.14:20

Ako do prevare u vezi dođe pred partnerima je težak izbor: raditi na problemima u vezi i ponovno izgraditi povjerenje ili prekinuti vezu? Veliku prevagu u toj odluci može donijeti saznanje zašto je jedna osoba varala - i što nevjera govori o njihovom viđenju veze.

Neki stručnjaci tvrde da postoje dva različita načina prevare, a ključno je znati razliku. Seksologinja i terapeutkinja Tammy Nelson razdvojila je prevare u dvoje kategorije: način da se prekine veza i popunjavanje rupa u vezi (emocionalnih rupa), piše Metro.

Prvo je slikovito nazvala 'otvarač konzervi' preljub. To je kada želite prekinuti vezu, a ne znate kako to učiniti, pa prevarite patnera znajući d ato vodi u raspad. Osoba koja počini takvu nevjeru ne mora biti ni svjesna svojih razloga, ali na neki način gledaju kako da pobjegnu iz svoje veze.

Nelson tvrdi da su žene te koje češće od muškaraca rade ovakve preljube.

To ne znači da muškarci ne varaju, ali uglavnom iz drugih razloga. Ni nevjerom popunjavaju nešto što u braku ne mogu dobiti. Recimo to je afera s nekime tko ima fetiš, a partneru se to ne sviđa. Ili imati emocionalnu povezanost s nekime jer je vaš partner zatvoren i ne razgovara s vama. Ove osobe ne žele prekinuti svoju primarnu vezu, pokušavaju imati sve.

ljubav

prevara

veze

parovi

newsletter

Prijavite se na Newsletter