9 crvenih zastavica

Agresivno brane svoja mišljenja ili kasne bez objašnjenja, ako ovo doživite na prvom spoju bježite i uštedite si muke


100posto
25.08.2018.17:00
Agresivno brane svoja mišljenja ili kasne bez objašnjenja, ako ovo doživite na prvom spoju bježite i uštedite si muke
Profimedia

sažeto

Stručnjakinja savjetuje kako već na prvom spoju uvidjeti je li potencijalni partner problematičan


100posto
25.08.2018.17:00

Kad tek započinjete vezu teško je primijetiti nedostatke u nečijem karakteru zbog kojih ne biste željeli vezu s tom osobom: poput donošenja loših financijskih odluka ili potpuno ignoriranje kućanskih poslova. Dok vi to uočite može proći previše vremena, razviju se osjećaji, a onda ostaje patnja kojim god putem krenete.

Neki znakovi upozorenja mogu se očitati i pri samom upoznavanju, odnosno prvom spoju, samo trebate znati što gledati. Osnivačica jedne platforme za upoznavanje Rori Sassoon otkrila je devet stvari koje ukazuju na to da s potencijalnim partnerom treba biti na oprezu. A to bolje otkriti prije, nego kasnije.

1. Jako kasne

Uz nepouzdan javni prijevoz, raskopane ceste i gužvu kašnjenje samo po sebi nije znak za uzbunu. Ali način na koji vas netko ostavi da čekate - jest. Ali ako vaš dejt kasni više od koju minutu i čini se kao da ne brine o tome da vi trošite svoje vrijeme, smatrajte to prvim upozorenjem.

"Ja sam malo cjepidlaka što se tiče vremena. Ne mislim na pet minuta, ali ako netko kasni 15 minuta definitivno očekujem poziv ili poruku s objašnjenjem. Ako netko to ne učini to je crvena zastavica u smislu da ne poštuje tuđe vrijeme", kazala je Rori Sassoon u razgovoru za Insider.

2. Ne nude ništa, a uzeli bi sve

"Kad ste s nekim na prvom spoju, a konverzacija postane o seksu velo brzo, klonite se te osobe", kazala je Sassoon. Naravno da je  iznimka ako ste prethodno dogovorili da je vaša veza samo seksualnog karaktera.

Ali ako to nije slučaj, a vaša pratnja čim ste sjeli krene bacati seksualne aluzije, fore, pusti pipke po vama to je znak da neće imati poštovanja prema vama i vašim granicama, bilo sada ili u budućnosti. Dajte svojoj pratnji do znanja da vam još nije ugodno razglabati o seksu, ako ne prestanu imate puno pravo ranije prekinuti spoj.

3. Previše su nasrtljivi i napasni

Iako možda ne započinje razgovor o omiljenim pozama i ulju za intimnu masažu, osoba s kojom ste na spoju može okrenuti ploču na to kako zaslužuje da ga pozovete doma. Tu večer, odmah nakon što izađete iz kafića / restorana /pizzerije. Takozvano pravo stekao je čašćenjem pićima ili provedenim vremenom s vama.

"Ako inzistiraju da idete kod njih doma ili vas tjeraju da odete k vama, to je loš znak. Kao prvo još uvijek ne moraju ni znati gdje živite", kazala je stručnjakinja.

4. Prebrzo su postali preosobni

Svaka čast na otvaranju nekom novom, ali to se ne bi trebalo dogoditi odjednom u jako kratkom periodu. "Kada vam netko počne govoriti vrlo osobne stvari vrlo brzo, to pokazuje da su jako potrebiti i da će vas i vašu vezu koristiti kao bager za istovar. Sve se vrti oko njih, ne postavljaju nikakva vam pitanja, u biti ih ni ne zanima. Samo žele istresti sve o svom cijelom životu", kazala je Sassoon.

U principu ako vam spoj više izgleda kao psihoterapija, u kojoj vi imate ulogu psihijatra - bježite čim prije.

5. Od spoja su napravili intervju za posao

Druga krajnost je da vas netko zaspe pitanjima i umjesto romantike osjećate se izrešetani kao na razgovoru za posao, ili s njihovom mamom.

Ne trebate odmah eliminirati potencijalnog partnera ako previše zapitkuju, neki su takvi kada su nervozni, ili ih možda općenito fascinirate. Ali svakako potrudite se i vi postaviti koje pitanje njima, da vidite hoće li se i oni malo otvoriti ili će se brzo vratiti na rešetanje vas.

6. Ne mogu odlučiti ni o čemu

Nije baš najsretniji znak ako odbijaju preuzeti odgovornost za bilo koji dio spoja: dan, vrijeme, mjesto sastanka, bara u koji ćete sjesti, ili barem piće koje ćete naručiti.

"Nitko ne kaže da moreate ići u skupi rastvoran na obrok od osam sljedova, ali dajte malo. Pokažite da se isplati investirati vrijeme u vaše društvo", kazala je.

7. Malo toplo, malo hladno

Koliko god to očito izgledalo kada se govori teoretski, u praksi je malo teže to prepoznati. Budite oprezni ako se osoba s na prvom spoju prvo čini sretna, da bi već idući trenutak postala tužna bez očitog razloga.

Ćudljivost ne znači da je netko loša osoba, ali ako nisu u stanju kontrolirati raspoloženje u tih sat vremena spoja tako da se i vi nađete na rubu, vjerojatno nisu spremni za vezu. Vjerojatno postoje brojni razlozi za objašnjenje njihovog ponašanja - nedavni prekid, problemi na poslu - ali pokušaj da uđete u vezu s njima za vas bi mogao biti nezahvalan zadatak.

8. Previše su skloni sukobljavanju

Lijepo je imati mišljenje i principe, ali ako se razmjena mišljenja pretvori u monolog nekoga tko žustro objašnjava svoje političke, religijske, prehrambene ili bilo koje druge stavove... Zaključite i sami, možda je bolje razići se s tom osobom odmah nakon prvog spoja.

"U redu je složiti se da se oko nekih stvari ne slažete, ali neki ljudi to jednostavno ne razumiju i ako to jasno naglase na prvom spoju, bježite", kazala je.

9. Nedosljedni su

Ovo se upozorenje može javiti čak i prije samog spoja, a to je mogućnost (nedostatak iste) da se obavežu na točan dan i vrijeme za sastanak. Ovo je od velike važnosti u današnje vrijeme online dejtanja, kada je potrebno razmijeniti određeni broj poruka prije same odluke hoćete li se naći s potencijalnim partnerom. Sve je to ok dok ne naletite na nekoga tko razmjenjuje tonu poruka, bez primisli da bi se uopće našli uživo.

"Ako se želite naći s nekim, navesti ćete im nekoliko termina koji bi vama odgovarali. Ako vam ne mogu dati jasan odgovor, jasno je da im niste prioritet", kazala je Sassoon. ako imate nekoga s kim se neko vrijeme dopisujete, a od spoja ni 's', otvoreno ih pitajte da li  bi htjeli s vama na kavu. Ako vrludaju s odgovorom, nemojte više navaljivati. Reći će vam kad (i ako) će se htjeti naći s vama. Ako do tog ne dođe, pokušajte s nekim drugim.

ljubav

par

dejtanje

prvi spoj

spoj

newsletter

Prijavite se na Newsletter