Revolucionarni biolog dolazi u Zagreb

Ako odlučite vidjeti svijet pun ljubavi, vaše će tijelo reagirati zdravljem. Ako odlučite vjerovati da živite u mračnom svijetu punom straha, zdravlje će vam biti ugroženo


100posto
23.07.2019.17:00
Ako odlučite vidjeti svijet pun ljubavi, vaše će tijelo reagirati zdravljem. Ako odlučite vjerovati da živite u mračnom svijetu punom straha, zdravlje će vam biti ugroženo
iStock

sažeto

Dr. Bruce Lipton, koji tvrdi da percepcija mijenja gene, jedan je od najpoznatijih svjetskih govornika, a često ga citiraju hrvatski 'life-coachevi' poput Ane Bučević


100posto
23.07.2019.17:00

Dr. Bruce Lipton, molekularni biolog i svjetski stručnjak epigenetike, u svojim je člancima i knjigama izložio koncept u kome čovjek nije samo materijalni mehanički uređaj i bespomoćna žrtva genetskog bacanja kockica, već svjesno biće, u čijim rukama leži moć i istovremeno odgovornost za zdravlje i kvalitetu vlastitog života.

Lipton, koji u svojem radu povezuje biologiju, psihologiju i duhovnost, kaže da se energija u tijelu nalazi u 'kovanicama' koje nazivamo ATP (adenozin trifosfat) – molekulama koje predstavljaju energetsku valutu. Važnost ATP-a je sljedeći - kao što se kod automobila za njegovo pokretanje koristi gorivo, tako se ljudsko tijelo pokreće uz pomoć ATP-a. Kako bi ostali na životu moramo imati zalihe ATP-a.

Može se reći da svatko ima bankovni račun ATP-a u svom tijelu. Pitanje je kako ga koristiti, a za odgovor na njega, kaže Lipton, bitno je znati da se 25% energije našeg tijela koristi samo za rad mozga.

Rad mozga on uspoređuje s radom mišića maratonskog trkača. To znači da su rad mozga i rad mišića otprilike isti. Bitno je znati da dok koristite mozak, tj. dok mislite - vi koristite i trošite energiju.

Profimedia

Način na koji koristimo misli nije nužno produktivan i zato moramo postati svjesni naših misli.

Misli predstavljaju energetsku valutu. Svaki put kad imate misao vi koristite energiju. Ako bih vam dao čekove koji upućuju na vaš bankovni račun, naravno da nećete taj novac dijeliti svakome tko vam je simpatičan. To ne radite, jer je traćenje novca u suštini traćenje vašeg života. Isto je i s energijom. Ako ulažete energiju u stvari na ovom svijetu koje ne možete promijeniti, to je isto kao da razbacujete svoj novac koji više nikad nećete vidjeti. 

Liptonova knjiga 'Biologija vjerovanja' otkriva kako naše misli kreiraju našu realnost. "Ako počnete investirati u misli koje su kontraproduktivne i izazivaju strah, brigu i sve ostale misli koje su negativne, shvatite ovo: ne samo da trošite energiju na ovakve misli, već će takve misli i postati vaša realnost. Ono na što ste usredotočeni mislima, mozak će manifestirati kao realnost", objašnjava on.

Smatra da bi trebali postati energetski štedljivi s našim tijelom. 

Ako odlučite vidjeti svijet pun ljubavi, vaše će tijelo reagirati zdravljem u porastu. Ako odlučite vjerovati da živite u mračnom svijetu punom straha, zdravlje vašeg tijela bit će ugroženo dok se fiziološki zatvarate.

Ovaj znanstvenik, koji ide korak dalje od teorije te točno i precizno pokazuje i dokazuje kako percepcija mijenja gene, a jedan je od najpoznatijih svjetskih govornika, u rujnu će u Zagrebu održati dvodnevni seminar. 

Organizatori napominju da nova znanost koja je obuhvaćena u ovom programu potiče sudionike seminara da 'preuzmu kontrolu nad svojim životom i da se iz pasivne žrtve razviju u odgovorne ko-kreatore boljeg svijeta'. "Postanite vladar svoje sudbine umjesto žrtve svojih programa", poručuju.

Informacije i prijave za seminar potražite na ovom LINKU

ATP

mozak

Ana Bučević

pozitivno razmišljanje

Bruce Lipton

epigenetika

newsletter

Prijavite se na Newsletter