Loša vijest za muškarce

Ako kod kuće imate psa velike su šanse da vaša draga ima ugodniji i mirniji san kad spava kraj njega nego kraj vas


100posto
21.04.2019.08:00
Ako kod kuće imate psa velike su šanse da vaša draga ima ugodniji i mirniji san kad spava kraj njega nego kraj vas
iStock

sažeto

Žene koje dijele krevet sa psom i s muškarcem, smatraju da im ljubimci manje remete san, a istovremeno im pružaju veći osjećaj sigurnosti i udobnosti


100posto
21.04.2019.08:00

Žene će se bolje naspavati ako krevet dijele s kućnim ljubimcom nego s partnerom, kaže nova studija dr. Christy L. Hoffman, profesorice na odjelu za ponašanje životinja, ekologiju i konzervaciju na Canisius Collegeu u Buffalu, i njezinog tima znanstvenika.

Ispitali su 962 odrasle žene u SAD-u i otkrili da su one koje su spavale sa psom (ili psima) u prosjeku bolje spavale u odnosu na one koje su spavale s muškarcem. Također su otkrili da žene koje dijele krevet i sa psom i s muškarcem, smatraju da im ljubimci manje remete san, a istovremeno im pružaju veći osjećaj sigurnosti i udobnosti, prenosi The Lad Bible.

Profimedia

Za usporedbu, utvrđeno je da su mačke jednako ometajuće kao i ljudi, ali ne pružaju isti osjećaj sigurnosti kao pas ili čovjek. Međutim, mačke bi mogle biti prikladnije za noćne ptice, jer je otkriveno da vlasnici pasa odlaze u krevet i ustaju ranije od vlasnika mačaka.

"Ključna riječ ovdje je percepcija, ova studija se temelji na pojedincima koji sami izvještavaju o tome kako osjećaju da je kvaliteta njihovog sna. Važno je napomenuti da se temelji na skupnim podacima i prosjeku odgovora, tako da nabavljanje psa neće riješiti svačije probleme sa spavanje", ogradila se dr. Hoffman i dodala da se nada kako će u budućnosti proučiti i učinak psa na spavanje s muškarcima.

pas

kućni ljubimci

spavanje

newsletter

Prijavite se na Newsletter