JESTE LI GA VIDJELI?

Sulejman (80) je nestao prije 12 dana, ravnateljica Doma: ‘Obavijestili smo ZET, taxi službe, oblijepili letke, ali...‘

Visok je 170 cm, ima sijedu kosu i kestenjaste oči te je slabije tjelesne građe: na licu ima madeže i boluje od Alzheimerove bolesti

Sulejman Kadribašić

 Mup/

Već 12 dana traje potraga za 80-godišnjim zagrebačkim umirovljenikom Sulejmanom Kadribašićem koji je odšetao u nepoznato iz Doma za starije Medveščak u centru metropole. Riječ je o muškarcu visokom 170 centimetara, sijede kose i kestenjastih očiju te slabije tjelesne građe, a na licu ima madeže i boluje od Alzheimerove bolesti. U trenutku nestanka na sebi je imao plavu kariranu košulju, tamne hlače i tamnoplave tenisice.

Policiji je prijavljeno da se udaljio u nepoznato s Trga Drage Iblera uz napomenu da je umirovljenik bio maskiran - na glavi je imao dugu sivu periku, a na licu iscrtane brkove i bradu crnom bojom za lice. Tijekom kretanja u domskom krugu, izdvojio se iz grupe koja je skrenula na jedna vrata a on je produžio ravno. U nepoznato.

image

Sulejman Kadribašić

Mup/

Njegova očajna supruga odmah po njegovu nestanku u medijima je dala upute za postupanje ako ga netko sretne s obzirom na to da boluje od Alzheimera.

-Treba ga samo primiti i zadržati da ne ide dalje, pozvati 192. On će biti miran i čekati. Ako je u pekari dati mu nešto za pojesti ili nešto mu dati nešto u ruke, on će biti miran i čekati - rekla je za HRT supruga nestalog.

O slučaju nestanka upitali smo Dom za informacije jer, ipak, je u punom povjerenju vremešni umirovljenik njima bio povjeren na brigu i skrb.

Ravnateljica Doma Medveščak dipl.soc. radnica Marija Kuštra kaže za Jutarnji list da su tog 13. veljače imali proslavu Fašnika u Domu i da su vrlo brzo uočili da Kadribašića nema.

- Po ulasku u glavnu zgradu Doma, uočen je nestanak korisnika usluge boravka. Odmah je pokrenuta potraga od strane osoblja i to ne samo u blizini Doma već i na cijeloj relaciji do kuće korisnika u Sesvetama. Promptno je obaviještena policija te su poslane pisane obavijesti ZET-u kako bi se upozorilo sve vozače tramvaja i autobusa da obrate pozornost. Također su provjeravani i hitni prijemi bolnica. Djelatnici Doma su izradili i letak te ga lijepili i distribuirali po gradu. Poslani su e-mailovi udruženjima taxi službe, Parku Maksimir, svakodnevno i kontinuirano se provjeravaju informacije na hitnim prijemima bolnica, ZET, obiđeni su i svi privatni domovi na području Bukovca i Remeta. Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom u stalnom je kontaktu s Upravom i djelatnicima Doma koji su se stavili na raspolaganje Policiji i obitelji u potrazi – kaže za Jutarnji ravnateljica Doma Medveščak. A na upit je li bilo još sličnih slučajeva, Kuštra napominje da u zadnjih desetak godina takvih situacija nisu imali.

-U slučaju da posjedujete informacije o ovoj osobi molimo vas da obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovete na broj 192. Također, informacije možete dostaviti i putem e-mail adrese: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. - i dalje apeliraju iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:57