BIZARAN SLUČAJ

Šef Spara dobio otkaz jer je kolegici poklonio Minnie lutku iz izloga, a nije ju platio

Uopće nisam mogao pomisliti da bi kolegica odnijela plišanu lutku kući, bio sam uvjeren da će ju vratiti u prodaju, branio se dotični

Ilustrativna fotografija

 Ranko Suvar/CROPIX

Voditelj prodajnog centra Spara na području Zagreba dobio je izvanredan otkaz zbog rođendanskog dara kolegici. Bizarnim slučajem bavio se sud jer je dotični odlučio tužiti Spar smatrajući kako je otkaz neopravdan. No kako piše portal Danica.hr, sutkinja je ovaj tjedan odbila njegovu tužbu, potvrdila otkaz te mu naložila da Sparu plati 3125 eura troškova parničnog postupka.

Muškarac kaže kako je u veljači oko 21 sat u Sparu kupio rođendanski dar za kolegicu - i to pjenušac Freixenet te Ferrero Rocher.

"Prolazeći kroz prodajni prostor, uočio sam i plišanu lutku Minnie te ju neplanirano ponio u ured kako bih dekorirao rođendanski poklon. Nisam je ukrao, već stavio kao ukras, odnosno dekoraciju, da drži poklon što se vidi i iz natpisa, odnosno poruke koju sam ostavio: ‘Sestro jel‘ misliš ti ovo otvoriti‘. A to se odnosilo upravo na ono što sam poklonio kolegici, pjenušac i bombonijeru. Ti su artikli označeni naljepnicom ‘plaćeno‘ pa sam mislio da će kolegica shvatiti da je lutka dekoracija, a ne poklon jer na njoj nije bilo naljepnice ‘plaćeno‘.

Kolegica je voditeljica prodajnog centra pa su joj poznata pravila vezana za kupovanje artikala i njihovo označavanje, kao i protokol iznošenja artikala iz prodajnog mjesta. Osim toga, plišana lutka Minnie nije primjeren poklon za ženu u četrdesetim godinama. Plišane lutke isključivo se poklanjaju djeci ili djevojčicama znatno mlađe životne dobi. S obzirom na to, uopće nisam mogao pomisliti da bi kolegica odnijela plišanu lutku kući, već sam bio uvjeren da će ju vratiti u prodaju", branio se voditelj prodajnog centra.

U trgovačkom lancu Spar kažu kako je videonadzorom utvrđeno da je njihov zaposlenik iz prodajnog prostora uzeo Disneyjevu plišanu Minnie lutku koja stoji oko 27 eura te ju ponio prema uredu.

"Dakle, otuđio je iz prodaje nešto što nije smio, bez da je platio, te lutku ostavio u uredu voditeljice kojoj je sljedeći dan bio rođendan. Artikl koji je otuđio iz prodajnog prostora i neovlašteno, bez plaćanja, odnio u ured te poklonio kolegici nikad nije plaćen. Voditeljica našeg prodajnog centra potvrdila je internoj reviziji da je od dotičnog na poklon dobila artikl Disney pliš Minnie i odnijela ga kući te da se isti i dalje nalazi kod nje", ističu u Sparu, a prenosi Danica.hr.

Dotični muškarac u to vrijeme bio je zaposlen na radnom mjestu voditelja prodajnog centra Spara na području Zagreba i bio je odgovoran za rad prodajnog centra te robu u prodavaonici. Presuda je nepravomoćna i na nju se može žaliti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 06:45