SVAKE PRVE SUBOTE

Klečavce na Trgu nije zaustavila ni kiša, među kontraprosvjednicima i SDP-ovci, razdvaja ih policija

Kontraprosvjednike od klečavaca razdvaja policija
 /Cropix

Prva subota u mjesecu standardno je obilježena skupinom muškaraca koji na Trgu bana Josipa Jelačića kleče i mole. Za ovomjesečni performans klečavci su najavili molitvu za obraćenje hrvatskog naroda i za to da muškarci postanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru.

U njihovoj namjeri nije ih zaustavila ni kiša i hladnoća, pa su tako neki od njih molili s otvorenim kišobranima. Tradicionalno su molili za život u predbračnoj čistoći, čednost u odijevanju i ponašanju te za obnovu katoličkih brakova, kao i za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu.

image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix

Slična scena i na splitskom peristilu gdje je skupina muškaraca molila krunicu držeći otvorene kišobrane.

Nasuprot klečavcima na glavnom zagrebačkom trgu nalazi se skupina prosvjednica i prosvjednika s bubnjevima i transparentima, ružno vrijeme nije ni njih omelo. U njihovoj skupini pojavili su se i SDP-ovci sa stranačkim zastavama. Kontraprosvjednike od klečavaca razdvaja policija.

image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix

Promet u centru

U subotu od 7.45 do 10 sati tramvaji neće voziti od Ulice Republike Austrije do Trga bana Josipa Jelačića, Jurišićevom, Ulicom Franje Račkog, preko Zrinjevca, te Frankopanskom i Savskom sjeverno od Vodnikove zbog građevinskih radova u Frankopanskoj ulici.

Isti dio bit će zatvoren i u nedjelju od 18.45 do 20.15 sati zbog održavanja ulične utrke "12. Zagrebački noćni cener".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 04:23