NAPAD U ZAGREBU

Ispovijest vozačice ZET-a koju su cipelarile maloljetnice: ‘Nabijale su me kao vreću, evo što im je ‘zasmetalo‘...‘

I mi smo ljudi. Puknut će nekome film, nemojte nas dovoditi u tu situaciju. Napravit ćemo nešto nekontrolirano..., istaknula je Nada

Vozačica ZET-a Nada

 Screenshot HRT

U nedjelju navečer u Zagrebu je napadnuta vozačica ZET-a koju su, prema tvrdnjama Sindikata autobusnog, tramvajskog prometa Hrvatska-Zagreb, dvije maloljetnice "srušile na pod i iscipelarile".

Na mjesto događaja došli su policija, hitna pomoć i unutarnja kontrola, a napadnuta gospođa za HRT je ispričala kako se sve dogodilo. Gospođa Nada već sedam godina radi u ZET-u. Još je pod dojmom od napada koji se dogodio za vikend.

Ispričala je da je skupina maloljetnih osoba tijekom vožnje neprestano stvarala probleme te da su ulazili i izlazili iz autobusa, nakon čega su je dvije osobe iz te grupe napale.

- Nahrupe na mene jer sam otvorila vozački prostor da kažem putnicima da bus ne ide dalje. Nahrupe na mene, ruše me, cipelare. Ja sam mislila da idu u moj vozački prostor sjesti, strah me je bilo što je njihova namjera. Tu je bilo naguravanja, cipelarenja, rukama, nogama, ja sam ostala paf jer su to maloljetnice od kojih ne očekujete da će vas naguravati i nabijati kao vreću, ispričala je Nada, djelatnica ZET-a.

Odmah je nazvala policiju koja je nakraju privela maloljetne osobe. Istraga je još u tijeku, a iz sindikata očekuju sankcije.

- Policija odradi svoj posao, ali onda dolazimo do državnog odvjetništva i rak-rane cijeloga društva - to je pravosuđe. Ti postupci traju po nekoliko godina i onda šaljemo krivu poruku jer se to razvodni. Ovakvi slučajevi trebali bi se mnogo prije riješiti i sankcionirati jer ovo je stvarno nedopustivo, smatra Dražen Jović, sindikat Zagrebačkog holdinga - ZET Zagreb.

Ovo je prvi napad ove godine, prošle godine bilo ih prijavljeno 11, no neugodnosti se događaju svakodnevno, piše HRT.

- Mi vozači i mi smo ljudi. Puknut će nekome film, nemojte nas dovoditi u tu situaciju. Napravit ćemo nešto nekontrolirano jer i mi imamo svoje obitelji, istaknula je Nada, djelatnica ZET-a.

Nakon prosvjeda u prosincu dogovoreno je da će se uvesti nadzor u sva vozila kao i da će se osnovati krizni tim. No sastanak s ravnateljstvom policije još se uvijek čeka kako bi se ovakvi prijestupi počeli sankcionirati kao kazneno, a ne prekršajno djelo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:24