INSPEKCIJA POTVRDILA

Crvi u juhi od gljiva nisu izolirani slučaj, pronašli su ih još, kuhari objasnili o čemu je riječ....

Nije riječ o propustu osoblja, riječ je o propustu proizvođača juhe, kažu nam iz Studentskog centra nakon analize hrane

crvi u juhi

Nakon što je u ponedjeljak jedan student u menzi Studentskog centra u juhi od gljiva pronašao crva, nalazi inspekcije koje smo na uvid dobili danas dokazali su kako nije riječ o izoliranom slučaju.

Naime, crve su pronašli i u drugim pakiranjima juhe koja se tog dana servirala studentima, potvrdili su nam iz Studentskog centra.

- Bili su skeptični i govorili da je nemoguće da je riječ o crvu, naglašavali su da je vjerojatno nešto nalik crvu. Zaposlenik kuhinje tada je došao s bijelim tanjurom, izvadio sam crva i nakon kraćeg vijećanja postalo je jasno o čemu je riječ. Kuhari su tada potvrdili da je crv te rekli da je vjerojatno stvar u proizvođaču – objasnio nam je još u ponedjeljak student.

Ravnatelj Studentskog centra, Mirko Bošnjak, tada je naložio je hitni inspekcijski nadzor restorana te je sporna namirnica poslana na daljnju analizu.

image

Crv u juhi

Student/

- Analize su pokazale da je nametnik bio prisutan i u drugim originalno zapakiranim vrećicama proizvođača. Odmah po primitku analiza, ravnatelj je naložio da se navedena namirnica povuče iz svih skladišta i kuhinja Studentskog centra te da se ista pripremi za povrat dobavljaču – objašnjavaju nam iz Studentskog centra.

U neformalnom razgovoru nam je jedna od zaposlenica kuhinje objasnila da se vjerojatno radi o moljcu koji se nalazio na gljivama te da su se od njega razmnožili crvi, no ništa nam nije mogla potvrditi.

Spremni za more informacija o studentskom životu? Pridruži se Facebook grupi Sara sa Save i saznaj baš što te zanima – od crva u menzi do diplome u džepu.

Iz uprave Studentskog centra dodatno napominju da se u ovom slučaju ne radi o propustima osoblja, nego je do propusta došlo na strani proizvođača navedene juhe.

- Ovom prilikom naglašavamo kako je jako važno u slučaju svake primjedbe na kvalitetu studentskog obroka, obratiti se odgovornoj osobi studentskog restorana SC-a, prema uputama koje se nalaze u svim restoranima, kao i na našoj web stranici. Studentski centar u Zagrebu ispričava se studentu na neugodnosti koju je doživio u restoranu u Savskoj 25 – poručuju za kraj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 20:31