GRČKI MEDIJI

‘Znate li čijeg su sina Dinamovci prošvercali doma u Zagreb?! To je urota! Ovo će imati ogromne posljedice...‘

Prema pisanju Nacionala, uprava zagrebačkog Dinama umiješana je u događaje koji su se dogodili u Grčkoj i rezultirali tragičnom smrću Michalisa Katsourisa
 Ronald Gorsic/Cropix

Grčki mediji raspisali su se danas o tekstu Nacionala u kojem se tvrdi da je uprava zagrebačkog Dinama bila umiješana u izvlačenje jednog od pripadnika Bad Blue Boysa nakon tučnjave s navijačima AEK-a i koja je rezultirala ubojstvom Michalisa Katsourisa.

Kako piše Protothema, ovo otkriće moglo bi imati goleme posljedice po zagrebački klub

Tako grčki mediji prenose pisanje Nacionala kako se 8. kolovoza, kada se zrakoplov s Dinamovom ekipom vraćao iz Atene, nakon što je utakmica s AEK-om otkazana zbog nereda u kojima je smrtno stradao jedan grčki navijač, u njemu nalazio jedan „slijepi putnik“.

Naime, Nacional tvrdi da su u Grčku putovala 64 člana Dinamove delegacije, a iz Atene se vratilo njih 65. Taj slijepi putnik, tvrde, bio je jedan od pripadnika Bad Blue Boysa, kojeg je vodstvo Dinama u noći krvavih navijačkih sukoba, a zatim i masovnog uhićivanja hrvatskih navijača, prošvercalo u hotel u kojem je boravila Dinamova delegacija. Također su mu dali klupsku odjeću, a onda su ga ukrcali na charter let i doveli u Zagreb.

Kako tvrdi Nacional, riječ je o Dinu Kordiću, sinu Željka Kordića, zaposlenika i člana Skupštine Dinama. On je navodno nazvao Vlatku Peras u Atenu, a ona je onda poslala Miljenka Sakomana i Brunu Markovića da ga pokupe. Željko Kordić sve je navodno potvrdio policiji.

"Mali je nazvao oca, a ovaj je odmah nazvao Vlatku Peras i zamolio za pomoć. Ona je poslala šefa stadiona Miljenka Sakomana i organizatora puta Brunu Markovića da taksijem odu po malog. Našli su ga ondje potpuno mokrog od straha, prevezli do hotela i sakrili od policije. Ujutro su ga obukli u Dinamovu opremu i dovezli avionom u Zagreb", rekao je Nacionalu jedan od više izvora.

Komentari ispod objave grčkih medija su, blago rečeno, negativno intonirani prema hrvatskim navijačima i zagrebačkom klubu, no izdvojit ćemo neke od umjerenijih.

- Ako se to zbila dogodilo, grčka policija trebala bi izdati nalog za uhićenje vlasnika, menadžera i cijele uprave momčadi zbog kriminalne urote. Ujedno bi nogometni savez trebao zatražiti trenutno izbacivanje momčadi iz europskih natjecanja - piše jedan od komentatora.

- Ovaj klub je sada i službeno u vlasništvu ‘zločestih plavih dječaka‘ pa ne znam što se čudite? Isto je učinio i grčki Panathinaikos, a oni su veliki prijatelji Hrvatima - zaključuje drugi komentator.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 15:58