‘KOBNI‘ VIDEO

Zloglasni mafijaš godinama se skrivao na Karibima, pao je kad je pokušao postati - goli kuhar!

Biart je u bijegu još od 2004. kada su tužitelji naredili njegovo uhićenje zbog sudjelovanja u krijumčarenju kokaina u Nizozemskoj
Uhićenje Marca Ferena Claudea Biarta
 Screenshot: Ministero Dell‘interno

Talijanski mafijaš i bjegunac pred pravosuđem, 54-godišnji Marc Feren Claude Biart, otkriven je na Karibima nakon što se snimio kako kuha i tu snimku podijelio na YouTubeu.

Biart je posljednjih godina vodio miran život u Boca Chici u Dominikanskoj Republici, a čak i tamošnja talijanska dijaspora smatrala ga je strancem i nisu ga poznavali. No, kako piše Guardian, mafijaša su razotkrile - tetovaže.

Na YouTubeu je objavio video u kojem se hvali svojim kuharskim vještinama i spravlja talijanske specijalitete. Oprezno je postavio kameru kako bi sakrio lice, no zaboravio je na svoje, vrlo prepoznatljive tetovaže, pomoću kojih je policija odmah ustanovila da je to on i krenuli su u akciju.

Biart je u bijegu još od 2004. kada su talijanski tužitelji naredili njegovo uhićenje zbog sudjelovanja u krijumčarenju kokaina u Nizozemskoj, u sklopu Cacciola klana zloglasne talijanske mafijaške skupine ’Ndrangheta.

Kalabrijska mafijaška organizacija smatra se jednom od najmoćnijih kriminalnih grupa na svijetu, a pod kontrolom drže gotovo sav kokain koji ulazi u Europu. Raširena je diljem svijeta te je odavno "prerasla" znamenitu sicilijansku mafiju Cosa Nostru, piše Guardian.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 03:51