KAKO?

Žena mu završila u bolnici, nije mogao platiti liječenje, uslijedio je horor: ‘Čuli su ga da govori - ja sam to učinio!‘

Žrtvinog muža, Ronnieja Wiggsa, medicinsko osoblje čulo je kako govori: ‘Ja sam to učinio, ubio sam je, ugušio sam je‘

Ilustrativna fotografija, američka bolnica

 /Profimedia

Muškarac iz američke savezne države Missouri optužen je za ubojstvo nakon što je priznao da je zadavio svoju suprugu dok je ležala u bolničkom krevetu jer se nije mogao brinuti o njoj, tj. platiti joj troškove liječenja.

Naime, svjedok je 3. svibnja na odjelu intenzivne njege u bolnici u okrugu Jackson prijavio "sumnjive ozljede" na ženi, koja je sljedećega jutra proglašena mrtvom. Žrtvinog supruga, Ronnieja Wiggsa, medicinsko osoblje čulo je kako govori: "Ja sam to učinio, ubio sam je, ugušio sam je".

Muškarac se sad suočava s optužbom za ubojstvo drugog stupnja, izvijestila je Jean Peters Baker, tužiteljica okruga Jackson.

Dok ga je policija ispitivala, Wiggs je priznao da je ubio žrtvu.

- Davio sam je... Prekrio sam joj usta i nos kako ne bi vrištala - navedeno je u sudskim dokumentima, a prenosi Newsweek.

Nakon što je ubio suprugu, Ronnie je napustio bolnicu. Kasnije je tvrdio da ga je član obitelji pokupio i vratio u bolnicu nakon što je osoblje ustanovilo da žena ne reagira na vanjske podražaje.

- Optuženi je rekao da je još dvaput ranije pokušao ubiti ženu dok je ležala u bolnici. Kaže da je bio depresivan jer se više nije mogao brinuti o njoj i nije mogao platiti medicinske račune - stoji u sudskim spisima.

Neidentificirani svjedok rekao je policiji da je žrtva bila njegova majka, a u bolnicu je bila primljena jer je trebala dobiti novi priključak za dijalizu. Bolničko osoblje kaže da je žena 3. svibnja bila "budna i orijentirana". Međutim, kad su je ponovno došli provjeriti, otprilike sat vremena kasnije, stanje joj je bilo kritično.

- Dok sam bio u bolničkoj sobi, tata je medicinskoj sestri i meni rekao da je ubio svoju ženu davljenjem - ispričao je sin.

Wiggs je zadržan u pritvoru, a određena mu je jamčevina od 250.000 dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 08:44