UMRLO ČETVERO DJECE

Zaleđeno jezero odnijelo i četvrtu žrtvu: Dječak (6) preminuo u bolnici nekoliko dana nakon pada

Tri dječaka u dobi od osam, 10 i 11 godina izgubili su život nakon što su u nedjelju propali kroz led i upali u ledenu vodu

Policija pretražuje jezero u Babbs Mill Parku

 Matthew Cooper/Pa Images/Profimedia/Matthew Cooper/pa Images/profimedia

Šestogodišnji dječak preminuo je u bolnici samo nekoliko dana nakon što je pao u zaleđeno jezero u engleskom gradu Solihullu, piše Sun.

Nesretni dječak se borio za život nakon tragedije koja se dogodila u Babbs Mill Parku. On je četvrta žrtva koja je, nažalost, preminula.

Tri dječaka u dobi od osam, 10 i 11 godina izgubili su život nakon što su u nedjelju propali kroz led i upali u ledenu vodu.

Policija West Midlandsa večeras je potvrdila smrt još jednog dječaka.

"S iskrenom tugom moramo izvijestiti danas poslijepodne da je šestogodišnjak u bolnici izgubio bitku za život. Izražavamo naše duboko suosjećanje s obiteljima i prijateljima onih koji su umiješani u ovu tragediju. Ne možemo shvatiti ogromnu bol koju moraju osjećati i naša su srca uz njih. Naši stručnjaci ostaju u kontaktu s obiteljima‘‘, poručili su u priopćenju iz policije West Midlandsa.

image
Joseph Walshe/Swns/Swns/Profimedia/Joseph Walshe/swns/swns/profimedia

Jedna od žrtava je Jack Johnson (10), za kojeg iz policije kaže da je hrabro potrčao i pokušao spasiti skupinu nesretnih dječaka.

Oliwia Szewc (13) također je progovorila o svojim naporima u očajničkom pokušaju spašavanja.

‘‘Pokušala sam ih spasiti pomoću grana drveća, ali znala sam da moram pričekati hitnu pomoć jer se nisu mogli uhvatiti za grane koje su bile prekratke.

No, muškarac, za kojeg navodi da je u rodu s jednim od dječaka, projurio je pokraj nje i skočio u vodu.

"Skočio je u zaleđeno jezero i posjekao si noge, ali zapravo nije mogao ništa učiniti jer je riskirao vlastiti život‘‘, rekla je Oliwia za ITV.

image
Jacob King/Pa Images/Profimedia/Jacob King/pa Images/profimedia

U ponedjeljak navečer održano je bdijenje za "male kraljeve koji su izgubili živote", a okupilo se na desetke ljudi.

Danas su i nogometne zvijezde John McGinn i Tyrone Mings položili cvijeće za poginule dječake. Igrači Aston Ville tako su se pridružili mještanima u žalovanju za sada već četvero djece koja su izgubila živote.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 02:16