PREBOLNO

Za ovaj video treba imati želudac: Pogledajte reakciju vojnika koji je prvi stigao na festival nakon masakra Hamasa!

Ova mučna scena samo je dio onoga s čime su se spasioci susreli

Isječak iz snimke koju je podijelio IDF

 /Twitter

Službeni Twitter kanal izraelske vojske objavio je mučnu i šokantnu snimku snimljenu kamerom jednog od prvih vojnika koji je došao na teritorij Supernova festival netom nakon Hamasova masakra 7. listopada.

Na snimci se vidi kako jedan policajac vadi pištolj dok mu se trese ruka. Nekoliko sati ranije tog dana, 7. listopada, ova pusta polja u južnom Izraelu bila su puna mladih ljudi koji su plesali uz elektronsku glazbu pod noćnim nebom i kampirali u šatorima ili mobilnim kućicama.

Sada je bilo posve tiho.

Vojnik je brzo zavirio u jednu od prikolica.

‘Tko je unutra?, povikao je na hebrejskom, bolnog glasa. Bilo je prazno. Počeo je pretraživati ostatak festivalskog terena, tražeći znakove života nakon divljanja Hamasa.

‘Ovdje je policija! Ima li ranjenih?‘, vikao je uspaničeno.

Tišina. Policajac je došao do vanjskog bara. Pogledao je iza hladnjaka s Coca Colom i bačvi za pivo. Kamera mu se nagnula prema dolje.

Ondje je bilo više od desetak tijela - neka prekrivena zemljom, druga izrešetana mecima. Bili su razbacani iza šanka i nabacani jedni na druge, kose slijepljene tamnom krvlju, udova iskrivljenih pod neprirodnim kutom. Kratke hlačice s resicama, izrezane majice i elegantne bijele tenisice podsjećali su da su ova unakažena tijela bili mladi, bezbrižni partijaneri.

Ova mučna scena samo je dio onoga s čime su se spasioci susreli nakon Hamasovog napada bez presedana na mirne izraelske farme i spomenuti festival.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 19:04