DOBRO SE RAZUMIJU...

Vučić odlikovao Orbana: ’Srbija i Mađarska moraju zajedno braniti vrata južne Europe’

Orban je kazao kako se rijetko dodjeljuje odličje ljudima koji su još na funkciji te da to smatra ohrabrenjem i poticajem

Aleksandar Vučić odlikuje Viktora Orbana

 Andrej Isakovic/Afp

Mađarski premijer Viktor Orban dobio je u petak u Beogradu visoko srbijansko odličje kojim ga je predsjednik Aleksandar Vučić odlikovao za zasluge u razvijanju međusobnih odnosa i suradnje.

Orban je u Beograd doputovao tijekom jutra te se odmah sastao sa srbijanskim predsjednikom, javile su srbijanske novinske agencije. Kako je priopćeno, Vučić je nakon sastanka mađarskom premijeru uručio Orden Republike Srbije na velikoj ogrlici za izuzetne zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive suradnje i prijateljskih odnosa dvije zemlje.

Mađarska je zemlja koja sa Srbijom mora biti prijatelj, istaknuo je nakon dodjele odličja mađarski premijer dodavši da mu je velika čast preuzeti odličje.

Orban je kazao kako se rijetko dodjeljuje odličje ljudima koji su još na funkciji te da to smatra ohrabrenjem i poticajem za ono što će ubuduće činiti za srpsko-mađarsko prijateljstvo. Interesi Srbije i Mađarske su toliko povezani i ispreleteni i, htjeli to mi ili ne, moramo biti prijatelji, kazao je mađarski premijer.

Orban je podsjetio na povijesnu zajedničku misiju i odgovornost dvije zemlje, a to je odbrana južnih vrata Europe.

Uz susret Vučića i Orbana održani su i sastanci srbijanske ministrice za europske integracije Jadranke Joksimović s ministrom vanjskih poslova Peterom Sijartom te ministra financija Siniše Malog s ministrom za ekonomski razvoj Martonom Nagyem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 07:38