PANIKA U ZRAKU

VIDEO: 'RAZNIJET ĆU JE**** AVION' Stigla presuda za bizarni incident na letu 'uklete' aviokompanije, procurili nevjerojatni detalji o neobičnoj otmici

 
 Facebook, Twitter

Punih 15 minuta putnici na letu Malaysia Airlinesa iz Melbournea za Colombo bili su uvjereni da će umrijeti. Nekoliko trenutaka nakon što se prepuni zrakoplov (221 putnik i članovi posade) vinuo iznad Australije jedan čovjek se ustao sa svog mjesta, iz ladice za ručnu prtljagu uzeo dva predmeta i krenuo prema kokpitu.

Putnici su rekli da su naprave bile crni i da su imale nekakvu lampicu.

- Raznijet ću je**** avion! - urlikao je pomahnitali mladić koji je držao palce na predmetima i prijetio da će pritisnuti gumb.

- Imam bombu, ne približavajte mi se. Želim porazgovarati s pilotom, a potom ću uništiti zrakoplov - urlikao je muškarac.

Putnici nisu mogli vjerovati što se događa.

- Jesi li je**** ozbiljan? - upitao ga je jedan čovjek gledajući pozorno u naprave koje je potencijalni terorist imao kod sebe. Stjuardesa je priznala da nije imala pojma što napraviti budući da se nikada nije našla u ovakvoj situaciji.

- Samo sam pokušala sakriti svoje prestravljeno lice. Ali čim sam vidjela da se ustao sam svog mjesta, moj prvi instinkt mi je govorio da će se nešto loše dogoditi.

Prava drama se odvijala i u kokpitu. Pilot i kopilot su urlikali 'mayday, mayday' i okrenuli zrakoplov nazad prema Melbourneu. Međutim, i prije nego što su kotači zrakoplova dotaknuli pistu, napadač je bio zaustavljen. Čak 11 putnika skočilo je na muškarca, savladalo ga i oduzelo mu oružje. Poslije se pokazalo da je prijetio - punjačima za mobitel.



Uskoro su se u zrakoplovu pojavili i policajci koji su se poprilično iznenadili kada su vidjeli što se događa u zrakoplovu. Vidjeli su zavezanog čovjeka i putnike kako doslovce sjede na njemu.

Cijela ova drama odvijala se 31.5. prošle godine, a gospodin pod imenom Mandoh Marks jučer je saznao kaznu za otmicu zrakoplova. Čovjek sa Šri Lanke dobio je 12 godina zatvora zato što je putnicima priuštio traumatično iskustvo.

Zašto tako malo? Odgovore smo dobili na suđenju. Naime, Marks nije nikakav terorist, već je mladi student iz bogate obitelji na Šri Lanki. Očito se u Australiji malo previše opustio i na putu do aerodroma uzeo je neku psihodeličnu drogu zbog koje je bio potpuno neuračunljiv.

Sudac McInerney nije imao previše razumijevanje za njegove isprike i kajanje, te je na njegovom slučaju odlučio poslati poruku. Nestašni Marks tek će za devet godina moći izaći iz zatvora i odmah po izlasku bit će deportiran na Šri Lanku.

Na izricanju presude samo je šutio, dok mu je sudac pokušao očitati bukvicu.

- Na kraju je ispalo da nije bilo nikakve opasnosti, ali ovo je bila jako ozbiljna prijetnja. Putnici, kabinsko osoblje i piloti bili su pod velikim stresom - obrazlagao je svoju presudu australski sudac.

- Ovo se može uspoređivati s pljačkom banke pomoću lažnog pištolja.

Facebook
Marks


Na dan otmice Marksa su otpustili iz psihijatrijske ustanove u kojoj je završio zbog ovisnosti o drogama. Očito mu terapija nije najbolje prošla budući da je odmah po izlasku iz psihijatrije ponovno konzumirao drogu i u psihodeličnom stanju ušao u zrakoplov. Doktori su na suđenju potvrdili da je Marks bio neuračunljiv i da je u glavi čuo neke glasove.

- Pazite, on nije imamo nikakve planove. Sve se dogodilo momentalno - rekao je psihijatar Andrew Carroll.

Marks, kad je došao k sebi, odmah je krenuo s isprikama.

- Žao mi je... Ispričao bi se putnicima i osoblju.

Nakon ovog incidenta i policija je bila pod lavinom kritika, budući da je otkriveno da im je trebalo čak sat i 20 minuta da upadnu u zrakoplov i privedu divljeg Marksa. Dakle, punih 80 minuta obični putnici morali su sjediti na glavi nadrogiranog studenta...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 18:49