AKCIJA MUP-A SRBIJE

Uz hrvatsku granicu uhićena dvojica Afganistanaca, policija kod njih pronašla i automatsku pušku

Sumnja se da su isti članovi organizirane kriminalne skupine koja se na teritoriju Srbije bavi krijumčarenjem ilegalnih migranata

Ilustrativna fotografija

 Oliver Bunic/AFP

Dvojica državljana Afganistana uhićeni su u nedjelju u blizini graničnog prijelaza Batrovci prema Hrvatskoj zbog sumnje da su članovi organizirane kriminalne skupine koja se na teritoriju Srbije bavi krijumčarenjem ilegalnih migranata, priopćio je srbijanski MUP.

Kod uhićenih Afganistanaca nađeni su automatska puška i 26 metaka, a u tijeku je identificiranje i pronalaženje ostalih članova te skupine, koju uglavnom čine državljani Afganistana. U akciji su, uz policiju, sudjelovali i pripadnici Žandarmerije te Službe za borbu protiv terorizma.

Od početka akcija za suzbijanje ilegalnih migracija 27. listopada, policija je pronašla 6967 ilegalnih migranata, 38 automatskih pušaka, 13 pištolja i više od 3700 komada streljiva.

Podnijeto je 45 kaznenih prijava za nedopušten prijelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, 29 kaznenih prijava u vezi s oružjem te više drugih prijava, uključujući posjedovanje narkotika.

MUP je također podnio i 787 prekršajnih prijava po Zakonu o strancima te 404 prijave za prekršaje Zakona o graničnoj kontroli, navedeno je u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 13:41