NAKON OSTAVKE

Uhićena bivša škotska premijerka! Sumnja se da je njena stranka pronevjerila 600 tisuća funti

Najdugovječnija predsjednica poluautonomne škotske vlade, iznenadila je sve podnijevši u veljači ostavku

Nicola Sturgeon

 Andy Buchanan/Afp

Bivša predsjednica škotske vlade Nicola Sturgeon uhićena je u nedjelju, objavili su BBC i Sky, nakon što je policija objavila da je 52-godišnja političarka u pritvoru u sklopu istrage o financiranju Škotske nacionalne stranke (SNP).

Policija istražuje što se dogodilo s više od 600.000 funti koliko su prikupili aktivisti za škotsku neovisnost 2017. i koje je trebalo iskoristiti u tu svrhu, ali nije.

Sturgeonin suprug Peter Murrell i tadašnji rizničar stranke uhićeni su u travnju i potom pušteni na slobodu bez optužnice dok se ne završi istraga.

"Pedesetdvogodišnja žena uhićena je danas, 11. lipnja 2023., kao osumnjičena u vezi istrage o financiranju i financijama Škotske nacionalne stranke", objavila je na Twitteru škotska policija. "Žena je u pritvoru i ispituju je detektivi škotske policije."

Glasnogovornik SNP-a nije bio dostupan za komentar.

Sturgeon, najdugovječnija predsjednica poluautonomne škotske vlade, iznenadila je sve podnijevši u veljači ostavku uz objašnjenje da je postala uzrokom previše podjela da bi mogla voditi svoju zemlju prema neovisnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 01:54