TRAGEDIJA U SENEGALU

U požaru regionalne bolnice poginulo 11 novorođenčadi: ‘Ovo je neprihvatljivo...‘

Ministar zdravstva Senegala rekao je da je preliminarna istraga pokazala da je požar izbio zbog kratkog spoja

Bolnica Mame Abdou Aziz Sy Dabakh u gradu Tivaouaneu

 Screenshot/PMC TV

Predsjednik Senegala Macky Sall rekao je u srijedu da 11 novorođenčadi poginulo u požaru koji je zahvatio Odjel za neonatologiju Regionalne bolnice Mame Abdou Aziz Sy Dabakh u gradu Tivaouaneu, piše Reuters.

- Njihovim majkama i obiteljima izražavam najdublju sućut - rekao je Sall koji se trenutno nalazi na službenom putu u Angoli.

Ministar zdravstva Senegala Abdoulaye Diouf Sarr rekao je za senegalsku televizijsku postaju TFM da je preliminarnom istragom utvrđeno da je požar izbio nakon kratkog spoja.

- Požar se jako brzo proširio - dodao je ministar zdravstva.

Sarr, koji se trenutno nalazi u Ženevi na sastanku Skupštine Svjetske zdravstvene organizacije rekao je da će se odmah vratiti u domovinu.

Gradonačelnik Tivaouanea Demba Diop Sy rekao je da je troje novorođenčadi spašeno te da se policija i vatrogasci još uvijek nalaze na licu mjesta.

Daily Mail piše da je Bolnica Mame Abdou Aziz Sy Dabakh nedavno otvorena.

Vijest o požaru u kojem je poginulo 11 novorođenčadi dolazi nakon što je Senegal tijekom posljednjih par mjeseci pogodio val incidenata u zdravstvenim ustanovama koji su također rezultirali smrtnim stradavanjima.

- Još je djece preminulo u javnoj bolnici... ovo je neprihvatljivo (predsjedničke Macky Salle) - napisao je na Twitteru opozicijski političar Mamadou Lamine Diallo.

- Patimo s obiteljima kojima nudimo saučešće. Sad je dosta - dodao je Diallo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:19