DRAMA U LAS VEGASU

Troje ubijenih u masovnoj pucnjavi u SAD-u, mrtav i napadač: ‘Pucao je po kampusu, ispaljivao je metak za metkom‘

UNLV kampus, koji se nalazi manje od dvije milje istočno od Las Vegas Stripa, ima oko 25.000 studenata i 8000 postdiplomaca i doktoranata

 

 

 Mingson Lau/Getty Images Via Afp

NOVO 5:13 - U pucnjavi u glavnom kampusu Sveučilišta Nevada u Las Vegasu u srijedu su ubijene najmanje tri osobe prije nego što je krvoproliće završilo smrću osumnjičenika, objavile su vlasti.

Nejasno je li osumnjičenika ustrijelila policija ili je počinio samoubojstvo.

Vincent Perez, profesor u školi, poznat po inicijalima UNLV, rekao je za MSNBC telefonom da je čuo puno pucnjave prije nego što se sklonio u kampus.

image

Mingson Lau/Getty Images Via Afp
image

Ronda Churchill/Afp

Rekao bih samo sedam, osam pucnjeva, jedan za drugim, glasno i jako glasno, rekao je. "Čim smo to čuli, otrčali smo natrag unutra i shvatili smo da je ovo prava pucnjava, i da je u kampusu aktivan strijelac."

Službeni detalji incidenta i dalje su nedorečeni.

Nakon što su primili dojavu o osobi koja puca u kampusu, policajci su "odmah reagirali i djelovali spram osumnjičenika", rekao je glasnogovornik sveučilišne policije Adam Garcia medijima. "Osumnjičenik je mrtav", dodao je

Šerif Kevin McMahill iz gradske policije Las Vegasa rekao je da više nema nikakve prijetnje zajednici, ali su glavni UNLV kampus i druge podružnice sveučilišta zatvorene na dan "iz opreza".

image

Mingson Lau/Getty Images Via Afp
image

Ronda Churchill/Afp

Policajci i dalje pretražuju svaku zgradu na prostranom terenu kako bi bili sigurni da "nema još žrtava", rekao je šerif.

Prva izvješća o incidentu pojavila su se oko podneva, a unutar otprilike pola sata policija Las Vegasa je izvijestila da je "osumnjičenik lociran i mrtav."

UNLV kampus, koji se nalazi manje od dvije milje istočno od Las Vegas Stripa, ima oko 25.000 studenata i 8000 postdiplomaca i doktoranata.


Američki mediji javljaju o novoj pucnjavi u sveučilišnom kampusu, A radi se o Sveučilištu Nevada u Las Vegasu. Sveučilište je na društvenoj mreži X, ranije Twitter, izvijestilo o dojavama o pucnjavi u kampusu, izvijestio je BBC.

"Sveučilišna policija odgovara na dojavu o pucnjavi u BEH-u, evakuirajte se na sigurno područje, BJEŽI-SKRIJ SE-BORI SE", objavilo je Sveučilište na internetu, uz napomenu da "ovo nije vježba".

Policija Las Vegasa naknadno je objavila da je osumnjičeni počinitelj "lociran" i da je mrtav. Odjel metropolitanske policije Las Vegasa, u priopćenju objavljenom na X-u, nije pojasnio okolnosti incidenta, broj žrtava ili njihovo stanje.

Policija je rekla da je do incidenta došlo oko zgrade kampusa Beam Halla.

Kako prenosi CNN, policija Las Vegasa rekla je da "se u ovom trenutku čini da ima više žrtava", ali nisu otkrili više pojedinosti.

Pozvali su građane da u ovom trenutku izbjegavaju to područje.

"Čini se da u ovom trenutku ima više žrtava. Izbjegavajte to područje i uskoro ćemo imati više informacija", objavila je policija na X-u.

U Washingtonu, Bijela kuća rekla je da prati situaciju u Las Vegasu.

Sveučilište Nevada i kampus kod Las Vegasa dom su za oko 25.000 studenata i 8000 poslijediplomskih i doktorskih kandidata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:08