VELIKA TUGA

Teroristi Hamasa ubili cijelu obitelj u kibucu: ‘Samo zato što su Židovi. Koliko zao moraš biti!‘

Tamar Kedem je na svom Instragramu prije nekoliko tjedana napisala da očekuje da će ovo biti dobra godina za njih...

Izraelska obitelj Kedem

 Instagram/

I dok se krvavi sukobi nastavljaju u Izraelu (tijekom nedjelje navečer glasne eksplozije čule su se u središnjem Izraelu i predgrađima Tel Aviva, a Hamas tvrdi da napada međunarodnu zračnu luku Ben Gurion, koja se nalazi nedaleko od Tel Aviva), na vidjelo izlaze razmjeri strahovitog krvoprolića koje su pripadnici Hamasa izvršili u subotnje jutro.

Pojavljuju se jezive scene otmica djece, mladih i starijih koje su Palestinci odveli u Gazu, pretpostavlja se da je oko 200 civila u njihovim rukama. Najmanje 700 ljudi je ubijeno, a više od 2000 ozlijeđeno u Izraelu u najgorem danu krvoprolića od Rata za neovisnost 1948.

Među ubijenima je i jedna cijela obitelj, supružnici i njihovo troje djece, prenosi Slobodna Dalmacija. Izraelci na društvenim mrežama dijele njihovu zajedničku fotografiju ispod koje na hebrejskom piše:

Suze ne prestaju padati a srce boli. Može li mi netko objasniti kako možeš tako ubiti cijelu obitelj? U ime čega? Zašto ova mala djeca moraju plaćati u životu? Koliko je okrutnosti potrebno da se to uradi? Ništa na svijetu neće utješiti niti izliječiti tugu. U sjećanje na obitelj Kedem Siman-Tov.

Kako je oko ponoći objavio izraelski političar Naftali Bennett, obitelj je ubijena u kibucu.

- Cijela obitelj hladnokrvno ubijena. Obitelj Kedem: otac Jonathan, majka Tamar, 6-godišnje djevojčice Shachar i Arbel te 4-godišnji dječak Omer. Pogledajte njihova sretna lica. Njihova ljubav. Sve su ih ubili palestinski teroristi u kibucu Nir-oz. Samo zato što su Židovi - napisao je uz fotografiju obitelji...

Inače, fotografiju koju sad svi dijele Tamar Kedem je objavila na svom Instragramu prije nekoliko tjedana i pritom napisala da očekuje da će ovo biti dobra godina za njih...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 06:39