NOVI INCIDENT

Teretni brod naletio na minu u Crnom moru, dvije osobe ozlijeđene

Plovilo je izgubilo kurs i kontrolu, a požar je izbio na gornjoj palubi, objavilo je ukrajinsko južno vojno zapovjedništvo

Ilustrativna fotografija

 Anatolii Stepanov/Afp

Brod za rasuti teret pod zastavom Paname, koji je krenuo u luku na Dunavu radi utovara žita, naletio je na minu u Crnom moru, priopćila je u četvrtak ukrajinska vojska, dodajući da su u incidentu dvije osobe ozlijeđene.

Bio je to najnoviji incident civilnog broda koji je pogodio eksploziv u Crnom moru u, kako Kijev kaže, pojačanim ruskim napadima na brodove i lučku infrastrukturu.

"Civilni brod pod zastavom Paname naletio je na neprijateljsku morsku minu u Crnom moru ... Plovilo je izgubilo kurs i kontrolu, a požar je izbio na gornjoj palubi", objavilo je ukrajinsko južno vojno zapovjedništvo na Telegramu.

Jedna je osoba hospitalizirana, a drugoj je liječnička pomoć pružena na brodu. Na mjesto su poslani tegljači, dodala je vojska.

Moskva je pojačala napade na ukrajinsku lučku infrastrukturu od sredine srpnja, kada je odustala od dogovora koji je posredovao UN i koji je omogućio siguran prolaz ukrajinskih pošiljki žitarica preko Crnog mora.

Kijev je od tada uspostavio alternativnu rutu koja obuhvaća zapadnu obalu Crnog mora. Kako je rečeno, ruske su snage više puta bacale eksplozivne naprave u njezinoj blizini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 19:53