SKOK U JARAK

Slavnoj reporterki CNN-a raketa prošla iznad glave: ‘Jeste li vi svjesni naše situacije?‘

Kamerman je uspio snimiti cijelu ekipu kako u pancirkama s natpisom "PRESS" trči u zaklon, dok se u pozadini čuju eksplozije

Clarissa Ward

 Twitter Screenshot/

Clarissa Ward, dugogodišnja reporterka CNN-a, javljala se uživo iz Izraela u trenutku kada je njoj i snimateljskoj ekipi iznad glave preletjela raketa koju je ispalio Hamas.

Kamerman je uspio snimiti cijelu ekipu kako u pancirkama s natpisom "PRESS" trči u zaklon, dok se u pozadini čuju eksplozije.

- Ljudi, čujete li nas? Jeste li svjesni naše situacije? - upitala je Ward dislocirani produkcijski tim putem mikrofona, nakon čega je odgovorila "onda dobro" i ostala na sigurnome.

Samo minutu kasnije, Ward se gledateljima ispričala zbog "nedovoljno elegantne" poze u kojoj im se javlja te je, prilično sabrano s obzirom na situaciju u kojoj se nalazila, počela objašnjavati što se trenutno događa u neposrednoj blizini granice s pojasom Gaze.

- Upravo su nam iznad glave proletjele Hamasove rakete, zbog čega smo se morali sakriti u jarku pokraj obližnje ceste. Ono što nas tješi jest činjenica da se može čuti i izraelska Željezna kupola, što znači da se radi na presretanje ispaljenih raketa. – rekla je, dodavši da se ona i njezin snimateljski tim nalaze manje od pet minuta od graničnog prijelaza.

Ondje su se zaputili zato što je to područje bila prva točka krvavog pohoda Hamasovih boraca ovoga vikenda.

- Došli su u terencu te su ovom cestom sijali smrt – izjavila je, pokazavši sporni terenac kojeg su u međuvremenu zaplijenile izraelske snage.

Clarissa Ward je nagrađivana britansko-američka novinarka, koja se tijekom dugogodišnje karijere mađunarodne reporterke u brojnim prilikama našla u sličnim, po život opasnim, situacijama. U Ukrajinu je otišla na samome početku ruske invazije, te je tijekom javljanja uživo za CNN obustavila svoju reportažu kako bi pomogla Ukrajincima da se evakuiraju na sigurno. U kolovozu 2021., uživo se javljala iz Afganistana emitirajući status prava žena u toj zemlji nakon što su talibani preuzeli vlast.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:27