GENIJALNA FOTKA

Prizor bjegunca od policije postao veliki hit: Pogledajte kako je pokušao nadmudriti progonitelje

Bio je u stanu kad je policija pozvonila na vrata i dao se u panični bijeg. No, jedini put bio je kroz prozor na krovu...

Etmond Lika se na krovu skriva od policije

 Crown Prosecution Service

Kad je Etmond Lika bježao policiji koja ga je progonila zbog droge, nije ni slutio da će postati internetska senzacija.

Naime, ovaj 32-godišnji Albanac, nastanjen u Liverpoolu u Velikoj Britaniji, u stanu je uzgajao marihuanu. No kako stan na adresi Stanley Road nije u njegovom vlasništvu, u jednom je trenutku stigao bravar kako bi promijenio bravu na ulaznim vratima. Odmah je uočio da je stan pretvoren u plantažu marihuane pa je pozvao policiju.

Lika je bio u stanu kad je policija pozvonila na vrata i dao se u panični bijeg čim je vidio uniformirane osobe na vratima. No jedini put bio je kroz prozor na krovu, pa ja Lika izašao na krov nadajući se da ga policajac neće primijetiti.

Čim se pojavila na internetu, fotografija Like na krovu dok policajac gleda kroz prozor, postala je prava senzacija i munjevito se proširila internetom.

Ipak, policajci su Liku uhvatili i ispitali, a on je rekao da je u Ujedinjeno Kraljevstvo došao brodom preko kanala u rujnu prošle godine, u nadi da će započeti normalan život i pronaći posao. Lika je rekao da je to putovanje platio 5000 eura.

Olivia Beesley, njegova braniteljica, rekla je da je Albaniju napustio iz ekonomskih razloga i da mu je ponuđeno 100 funti dnevno da živi u stanu u kojem je čak šest soba pretvoreno u plantažu marihuane.

- On želi raditi, ali sada zna da je to trebao učiniti putem odgovarajućih kanala - rekla je odvjetnica.

Lika je osuđen na dvije godine i četiri mjeseca zatvora, a određeno je i oduzimanje i uništavanje droge i pribora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:19