OPTUŽEN ZA UBOJSTVO

Poznati boksač svoju trudnu ljubavnicu bacio s mosta: ‘Govorila sam joj da pazi, da on ima obitelj...‘

Oteo je svoju ljubavnicu, udario je u lice prije nego li ju je zavezao pa bacio s mosta. Potom je pucao na nju
Felix Verdejo
 Profimedia

Poznati boksač iz Portorika koji je sudjelovao na Olimpijskim igrama u Londonu 2012., a kao profesionalac bio jedan od najperspektivnijih mladih boksača (u lakoj kategoriji), optužen je za otmicu i ubojstvo svoje trudne ljubavnice.

Félix Verdejo (27) optužen je da je napao Keishlu Rodríguez (27), a onda bacio njezino tijelo s mosta u blizini San Juana.

image
Ricardo Arduengo/Afp/Profimedia

U nedjelju se predao policiji nakon što je odbio surađivati s istražiteljima, prenosi BBC.

Ovaj slučaj potaknuo je prosvjede protiv ubojstava žena na Portoriku. Naime, u toj je otočnoj državi najmanje jedna žena ubijena tjedno, a lani je zabilježeno 60 takvih slučajeva.

Prema izvješću policije, oženjeni Verdejo oteo je svoju ljubavnicu, udario je u lice prije nego li ju je zavezao pa bacio s mosta. Potom je pucao na nju pištoljem s vrha mosta.

Neimenovani svjedok optužen je da je pomogao boksaču.

Majka žrtve za lokalne medije je kazala ako je njezina kći nosila njegovo dijete, što on nikako nije htio zbog svoje obitelji i karijere.

- Rekla sam joj 'budi oprezna' jer joj je prijetio zbog djeteta, da ima obitelj i da je boksač, javna ličnost - kazala je Keila Ortiz Rivera za novine El Nuevo Día i dodala kako je zadnji put s kćeri razgovarala u četvrtak.

image
Jack Guez/Afp/Profimedia

Keishla Rodríguez i Verdejo poznavali su se još iz tinejdžerskih dana i otada su bili u kontaktu.

Njezino tijelo pronađeno je u laguni u subotu te je identificirano putem zubnog otiska u nedjelju, izvijestili su forenzičari.

Verdejo bi se na sudu trebao pojaviti u ponedjeljak

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:12