RODITELJI OČAJNI: UPOZORILA NAS JE

POMAHNITALI UČENIK IZ TEKSASA POČINIO MASAKR ZBOG DJEVOJKE? Dosađivao joj je četiri mjeseca, a tjedan dana prije zločina ona mu je rekla da prestane

 
 Facebook

Ubijena tinejdžerica Shana Fisher (16) iz Teksasa samo dva tjedna prije nego li je smaknuta zajedno sa sedam ostalih učenika i još dvoje učitelja u srednjoj školi Santa Fe, bila je toliko u strahu od ubojice Dmitriosa Pagourtzisa, da je dva tjedna ranije upozorila svoju obitelj: 'Ako me ubije, proganjat ću ga zauvijek'.

Njezina obitelj otkrila je kako je 17-godišnji Pagourtzis dosađivao Shani danima puna četiri mjeseca prije nego li mu se tjedan dana prije ubojstva konačno suprotstavila i rekla mu da prestane. Ona je bila njegova prva meta; ubio ju je u pomahnitalom ubilačkom pohodu upucavši je u lice, a njezino tijelo ostavio je neprepoznatljivim. Potom je otvorio vatru na njezine razredne kolege.

Njegova opsjednutost njome zasad je jedini motiv za masakr, iako teoriju još moraju potvrditi odvjetnici i tužitelji. Shanin otac Timothy Thomas (41) za Daily Mail je kazao kako je njegova kći predvidjela da će joj Pagourtzis nauditi.

- Prije dva tjedna rekla je majci da će ju doći ubiti i da joj je sam to rekao. Šetao je s tim mislima u glavi puna dva tjedna. Shana je kazala da ako dođe u školu s pištoljem i ubije ju, da će ga proganjati do kraja života. Zaista je bila uplašena - kazao je.

Shana je navršila 16 godina samo nekoliko dana prije nego li joj je Pagourtzis oduzeo snove i ostavio njezinu obitelj uplakanu.

- Navaljivao je da izađe s njim, no ona ga je odbijala. Navodno je već imao djevojku, a ona nije imala osjećaje prema njemu - kazao je njezin otac pa dodao: - Kakva to osoba misli da je prikladan odgovor ubiti nju i razred. Bila je prekrasna djevojka, puna vedrine. Nikad o nikom nije loše govorila, no znam da mu se suprotstavila prije nego se ovo dogodilo.

Potom je pozvao da se Pagourtzisu izrekne smrtna kazna kao i da se moli za tinejdžera koji po zakonima savezne države Texas ne može zbog dobi biti smaknut.

- Imao je velikih problema, vjerujem u oprost i molim se i za njega i za svoju kći - kazao je i dodao kako krivi učitelje koji nisu ništa posumnjali. Obitelj maloljetnog ubojice napustila je svoj dom nakon što su se pojavile vijesti da je njihov sin kriv za masovno ubojstvo. Susjeda je izjavila kako su se njezina djeca igrala s Dimitrijem kad su bili mali, a povučeni dječak jedva da je govorio.

- Njegova majka znala mi je reći mogu li poslati dečke da se igraju s Dimitrijem jer nije imao drugih prijatelja. Činio se kao tiho, milo dijete, no očito se borio s demonima - zaključila je susjeda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:11