SVI SE PITAJU...

Političari iz Luksemburga stigli na NATO summit u avionu s crvenom lubanjom i tajanstvenim slovima

Istim se avionom koriste članovi Depeche Modea koji na svojoj posljednjoj turneji promoviraju novi album ‘Memento Mori‘

Izaslanstvo Luksemburga u avionu Depeche Modea

 Twitter

U glavnom gradu Litve, Vilniusu, trenutačno se održava NATO summit, a delegacija Luksemburga tamo je doletjela čarter letom.

No kad su u utorak poslijepodne premijer Xavier Bettel, ministar vanjskih poslova Jean Asselborn i ministar obrane François Bausch snimljeni kako izlaze iz aviona u Vilniusu, mnogi su se zapitali zašto je na avionu naslikana velika crvena lubanja, a ispod nje 4 slova (DM - MM).

Jednostavnom online pretragom brzo ćete pronaći da je to kratica za Depeche Mode i Memento Mori. Naime, istim se avionom koriste članovi popularnog benda koji na svojoj posljednjoj turneji promoviraju novi album ‘Memento Mori‘.

Nakon pet godina pauze, britanski bend se otisnuo da novu svjetsku turneju, a ovim zrakoplovom - tipa Bombardier CRJ-200LR OY-CRJ - putuju oko svijeta. Prvi koncert u sklopu svjetske turneje održan je u Sacramentu, potom u New Yorku i nedavno u Bordeauxu. Do 17. prosinca Britanci će održati 78 koncerata diljem svijeta.

Luksemburški političari ipak se nisu pridružili bendu, no poslužili su se istim avionom. Naime, vojska je rezervirala let preko EATC-a (Europsko zapovjedništvo zračnog prometa). No kako je zbog NATO summita većina vojnih zrakoplova bila zauzeta, odlučili su unajmiti civilni avion koji je između dva koncerta Depeche Modea slučajno bio slobodan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 14:20