TRAŽE NESTALE

Pogledajte što je ostalo od velike zgrade u Valenciji koju je progutao stravičan požar

Vanjski dio zgrade napravljen od poliuretanskog materijala koji više nije u širokoj upotrebi jer je lako zapaljiv.
 Jose Jordan/Afp

Najmanje četvero ljudi poginulo je u požaru koji je sinoć zahvatio stambenu zgradu u Valenciji na istoku Španjolske. Ozlijeđeno je 15 ljudi, a za njih najmanje 15 tragaju vatrogasci jer se smatraju nestalima.

Na televizijskim snimkama moglo se vidjeti cijelo pročelje 14-katne zgrade u plamenu, dok su gorući segmenti padali na pločnik.

Lokalni mediji izvijestili su kako je nekoliko stanovnika dozivalo pomoć s balkona svojih stanova.

image
Jose Jordan/Afp
image
Jose Jordan/Afp
image
Jose Jordan/Afp

Požar je izbio na četvrtom katu zgrade u bogatoj četvrti trećeg po veličini španjolskog grada i proširio se na druge stanove, javile su hitne službe na X-u.

Ana Mari Gonzalez, koja radi u obližnjoj klinici, rekla je državnoj televiziji TVE da je mogla vidjeti vatrogasce kako spašavaju tinejdžera zarobljenog na prvom katu zgrade.

Esther Puchades, potpredsjednica Fakulteta industrijskih tehničkih inženjera u Valenciji, rekla je za španjolsku novinsku agenciju Efe da je pregledala zgradu prije požara i da je njen vanjski dio napravljen od poliuretanskog materijala koji više nije u širokoj upotrebi jer je lako zapaljiv.

image
Jose Jordan/Afp
image
Jose Jordan/Afp
image
Jose Jordan/Afp

Čovjek koji živi na drugom katu zgrade rekao je za TV kanal La Sexta da se požar izuzetno brzo proširio nakon što je izbio na četvrtom katu. "Vatra se proširila u roku od 10 minuta, možda zbog materijala u fasadi", kazao je.

Šesnaest vatrogasnih jedinica i pet vozila hitne pomoći bilo je raspoređeno na mjesto događaja, prema lokalnim hitnim službama.

image
Jose Jordan/Afp
image
Jose Jordan/Afp
image
Jose Jordan/Afp
image
Jose Jordan/Afp
image
Jose Jordan/Afp
image

Španjolski kralj na mjestu stravičnog požara

Borja Puig De La Bellacasa/Afp

Zamjenik šefa hitne službe u regiji Valenciji Jorge Suarez rekao je novinarima da je potvrđeno da su četiri osobe poginule u požaru, dodajući da karakteristike zgrade nisu dopuštale gašenje vatre iznutra, a vatrogasci su prvo pokušali ohladiti pročelje.

Suarez je rekao da za sada izgleda nema opasnosti od urušavanja zgrade, ali vatrogasci unatoč tome gase požar izvana zbog sigurnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:52