VODEĆA ULOGA

Pao najtraženiji čovjek u Grčkoj: Opskrbljivao Hrvate oružjem, otkriveno što su mu pronašli u kući

Podaci govore i da je bio u izravnom kontaktu s Hrvatima te da je od samog početka jedan od organizatora napada

Snimka koja prikazuje uhićenog navijača tijekom nereda u Ateni
 

 Društvene Mreže/

Nakon što je jučer grčka policija uhitila navijača koji je sudjelovao u neredima u kojima je ubijen Michalis Katsouris, izlaze novi detalji o njemu.

Radi se o 43-godišnjem navijaču Pananthiakosa kojeg je policija identificirala preko video snimki. On je ranije sudjelovao u raznim navijačkim incidentima, a jednom je prilikom i sam bio ozlijeđen u tučnjavi.

Policija smatra da je upravo on imao vodeću ulogu u napadu u New Philadelphiji. Podaci govore i da je bio u izravnom kontaktu s Hrvatima te da je od samog početka jedan od organizatora napada. Grčke vlasti su zaključile da je upravo on hrvatskim huliganima pokazao kako doći u Grčku i u Atenu, a ne isključuju mogućnost ni da je on opskrbljivao Hrvate noževima, palicama, pajserima i bakljama.

U pretresu njegove kuće pronađeni su i oduzeti kompjuter, bejzbol palice, kacige, mobitel i vizir, navodi se u priopćenju grčke policije, prenosi portal Protothema.

Grčki mediji javljaju da još nije raspisana tjeralica za navijačem koji je o svojem sudjelovanju u tim neredima objavljivao na društvenim mrežama. Njegovo je ime u pozamašnom spisu umiješanih u napad ispred stadiona.

U sklopu istrage uspoređuje se genetski materijal uhićenih s onim na zaplijenjenim predmetima, no za sada nema podudaranja s genetskim materijalom ubijenog 29-godišnjaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 16:07