PODVOĐENJE MALOLJETNICA

Palma se javio tužiteljstvu: ‘Sve je čista laž. I ja imam tri unuke... Netko će zbog ovoga u zatvor‘

‘Oni trebaju objasniti tko su ta djeca, tko su te djevojke, koje su to žene koje su navodno bile na mjestima koje oni spominju‘
Dragan Marković Palma
 Ronald Gorsic/Cropix

Predsjednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma jutros se samoinicijativno javio u Više javno tužiteljstvo u Jagodini povodom optužbi potpredsjednice Stranke slobode i pravde, Marinike Tepić, da je podvodio maloljetnice u jednom hotelu u Jagodini.

- Sve što je rekla Marinika Tepić na jučerašnjoj konferenciji za novinare je laž, čak su i sakrili njihovog 'zaštićenog svjedoka', a ja ću vam sada pokazati zašto su ga sakrili i zašto je taj koji je iznio laži protiv mene 'zaštićeni svjedok' Đilasa i Marinike Tepić i koji je upao nasilno u RTS, što govori da se radi o čovjeku koji se ne plaši - izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare Palma, koji je zatim novinarima prezentirao slike svjedoka, a potom im pojasnio:

- Na slikama se vidi čovjek koji je sve lagao o meni u istom džemperu na dva događaja. Jedan je kada je snimljen kako laže o meni, a drugi događaj u istom džemperu je bio na jučerašnjoj proslavi dvije godine postojanja partije Dragana Đilasa. Na sljedećoj slici vidite tog čovjeka prilikom nasilnog upada u RTS, a sljedeća slika je s Vukom Jeremićem, pošto je prvo bio u njegovoj partiji, a onda je prešao kod Đilasa. Mislio je pošto Đilas ima ogromne pare, da će mu dati neki novac. Što mu Đilase nisi kupio dva džempera da ih promjeni na tim događajima. To su materijalni dokazi o tome tko je čovjek koji je jučer lagao o meni - rekao je Marković pa kazao kako je jutros bio u Višem tužiteljstvu u Jagodini te kako traži 'da se ispitaju svi navodi Marinike Tepić i tog koji se navodno plaši, a ulazi u RTS i silom razbija vrata s Đilasom'.

- Oni trebaju objasniti tko su ta djeca, tko su te djevojke, koje su to žene koje su navodno bile na tim mjestima koje oni spominju i da se tu dogodilo to što su oni naveli. Odgovorno tvrdim: sve je čista laž. Zbog ovoga neko mora u zatvor, ili Marinika Tepić ili ja. U zatvor će ići onaj tko laže. Marinika Tepić će morati sve dokazati - rekao je Marković.

- Žene koje su zaposlene u javnom sektoru u Jagodini, odnosno većina njih, će tužiti Mariniku Tepić, jer je ona izjavila na jednoj televiziji kako te žene dobiju moj broj telefona, pa se jave za druženje, a onda koja se navodno dobro druži dobije posao. Sve žene koje rade u okviru lokalne samouprave će tužiti Mariniku Tepić - dodao je Marković i napomenuo kako je ovo pokušaj da se devalvira sve ono što je radio u Jagodini od 2004. godine i da ga uvaljaju u blato.

- Neće uspjeti u tome, ali morat će objasniti sve što su pričali i da dođu ti koje spominju, ali nema tko da dođe, jer je sve čista laž. Ja imam tri unuke i da im netko učini to što navode da sam ja učinio, ja bi to završio po hitnom postupku. Ako je to tako, a nije, imaju li ta deca roditelje. Što, ne smiješ da se boriš za svoje dijete. Sve je čista laž i namještaljka. Ali ne mogu tim lažima da uspore moj publicitet i Srbija vrlo dobro zna da sam ja domaćin i da na takve stvari nikada u životu ne bih ni pomislio. Osuđujem sve one koji se tako odnose prema djeci i maloljetnim licima - ističe Palma i napominje kako Marinka Tepić i 'njen gazda Đilas' moraju objasniti puno stavki.

- Zamolio sam Tužilaštvo da ubrza proces, jer je javnost uznemirena. Želim poslati poruku Đilasu, da, ako je on to radio kada je bio gradonačelnik i misli da to svi rade, grdno se prevario. Pa pokazuju slike restorana “Tigar” u Jagodini i hotela “Alfa” u Končarevu i kažu da je to moj hotel. To niti je moj hotel, niti se u tim objektima bilo što događalo što oni navode. Pa pokazuju neke zgrade gdje se navodno nešto događalo. Sve je čista i notorna laž i morat će sve to dokazati. Ali Đilasu neće biti teško platiti, jer ima pare, ali više neće moći lagati građane Srbije - kazao je pa ponovio kako su sve što su rekli teške izmišljotine i kako očekuje da već sutra krene istražni postupak i da se brzo završi.

- Tko laže mora u zatvor. Ovdje ima mnogo toga što mora objasniti Marinika Tepić i taj njen zaštićeni svjedok s bradom, koji spominje 2010. i 2011. godinu. Što si čekao, što nisi odmah rekao, nego si sada otišao kod Đilasa i za pare lažeš ti Branislave Radosavljeviću. Marinika Tepić je htjela sakriti svog 'svjedoka' da ne bude dostupan Tužiteljstvu. Dođi ti Branislave u Tužiteljstvo, ja ti garantiram sigurnost i idemo reći što imamo, ti ponovi sve što si lagao za pare koje ti je dao Đilas. Za ovakve uvrede, cijena je ogromna - zaključio je Marković pa i predsjedniku vodeće srpske oporbene stranke poručio kako će i on morati u zatvor.

- Poznato vam je što je iznijela Đilasova glasnogovornica, a sve je počelo kada sam ja rekao 'Đilase kaži da li stvarno imaš 619 milijuna eura ili nemaš i nemoj da se cijela Srbija bavi time šest mjeseci i da vidimo kako si zaradio te pare i da li su njegove pare tajne'. Poslije toga Đilas je poslao neke dvije žene koje predstavljaju njegovu stranku u Jagodini da dođu ispred općine i kažu kako je sve u Jagodini tajno, kako je budžet nevidljiv i kako su sjednice Skupštine grada tajne. Budžet je na stranici Skupštine grada, a sjednice prati uvijek više novinarskih ekipa. I zbog toga smo te dvije Đilasove žene tužili za širenje panike - rekao je Marković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 19:56