MISTERIOZNA EMILY

Ovu je djevojku u kratkom roku zapratilo 136.000 ljudi, zaludjela je sportaše i milijunaše, no postoji jedan problem...

Prate je i brojni poznati nogometaši i MMA borci, zovu je sa sobom u Dubai, nude joj večere u skupim restoranima...

Emily

 /Instagram

Ona je slatka, senzualna, zavodljiva, ima oči poput srne, nevjerojatnu figuru i bujno poprsje. Rado se fotografira i snima te svoje video uratke, na kojima pleše ili oskudno odjevena skakuće po sobi, objavljuje na Instagramu na kojem je prati više od 136 tisuća ljudi među kojima ima i poznatih nogometaša, MMA boraca i milijardera.

Njeno ime je Emily Pellegrini, no postoji samo jedan mali problem: ona nije stvarna već ju je kreirala umjetna inteligencija.

Emily je svojem tvorcu u samo šest tjedana donijela zaradu veću od 10.000 dolara, a čovjek koji ju je kreirao pomoću platforme Fanvue kaže: ‘Zamolio sam Chat GPT da mi opiše ženu iz snova prosječnog muškarca, a odgovor koji je stigao je da idealna djevojka ima dugu smeđu kosu i jako, jako duge noge. Pa sam je onda napravio prema tom opisu. Cilj je bio učiniti je simpatičnom i privlačnom. Ali i što stvarnijom.‘

Mnogi bogati i moćni muškarci brzo su reagirali i zapratili Emily na Instagramu, mnogi od njih, čini se, posve nesvjesni da se zapravo radi o ilustraciji.

‘Na Instagramu je prati puno poznatih ljudi, poput nogometaša, milijardera, MMA boraca i tenisača. Oni misle da je ona prava. Pozivaju je u Dubai, žele je voditi u skupe restorane. Pomislili smo: Pa što se, dovraga, događa?‘

Jedan je profesionalni nogometaš iz Njemačke poslao Emily poruku i pitao je: ‘Kako je moguće da tako lijepa dama nema dečka?‘ Čak ju je tražio kontakt podatke.

No dok Emily nude putovanja u hotele s pet zvjezdica i večere u skupim restoranima, osoba koja vodi njezine profile ne vodi nimalo glamurozan život.

‘U početku sam radio 14-16 sati dnevno na njoj kako bih doista shvatio koji programi najbolje funkcioniraju za Emilyno lice, tijelo i snimke‘, rekao je Emilyn ‘otac‘. ‘Sada radim osam sati svaki dan u tjednu. Nisam osoba koja puno izlazi - samo radim.‘

Emily ima i ‘sestru‘ po imenu Fiona koja je već prikupila oko 30.000 pratitelja na Instagramu.

Uspjeh Emily i Fione stiže nakon što je upotreba AI generatora posljednjih mjeseci naglo skočila, a jedan takav generator, Unstable Diffusion, proizvodi više od 500.000 eksplicitnih slika svaki dan.

Osnivač i izvršni direktor Fanvuea, Will Monange, rekao je da umjetna inteligencija daje kreatorima sadržaja mogućnost da istraže svoju kreativnu crtu a da pritom ne moraju biti ‘lice‘ svoje kreacije.

Oni misle da će takvi likovi generirani umjetnom inteligencijom ‘procvjetati‘ u bliskoj budućnosti i na kraju postati glavni konkurenti stvarnim influencerima.

Osim toga, kreatori sada imaju priliku biti i više od jedne osobe.

Tvorac Emily i Fione nada se da će dodati još ‘sestara‘ u svoje AI leglo: ‘Da, imam plan lansirati treći i četvrti model, ali ne tako skoro. Trenutačno nema imena, ali treća će sigurno biti crvenokosa.‘

Prednost koju ti AI modeli imaju u odnosu na obične influencere je to što mogu biti bilo gdje u svijetu, a da pritom njihov kreator nije morao izaći iz svoje dnevne sobe.

Emilyin kreator je objasnio: ‘Očekujem sve veći rast jer mogu biti bilo gdje u bilo koje vrijeme tako da nisi ograničen samo na svoju kupaonicu. Možete ići od Monte Carla do Mallorce, od Španjolske do Kine.‘

No unatoč popularnosti svojih modela, njihov kreator želi ostati anoniman: ‘Osjećam se kao da vodim dvostruki život. No stvarno ne želim biti u javnosti. Ne želim biti na internetu poput influencera koji svakodnevno moraju snimati videe u kojima prikazuju sve što jedu i rade. To jednostavno nije za mene.‘

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 00:36