BILI SU U PRVOJ KLASI

Otkriveni detalji o supruzi čovjeka koji je zarobljen na Titanu: ‘Njezini preci nisu htjeli u čamac, potonuli su s Titanicom‘

Isidor je odbijao sjesti u čamac za spašavanje dok sve žene i djeca nisu ušli, a Ida nije htjela ići bez supruga

Podmornica Titan, Stockton Rush, šef OceanGatea, Isidor Strauss, Wendy Rush

 Profimedia, Linkedin/

Supruga šefa OceanGatea Stocktona Rusha koji je na nestaloj podmornici Titan, Wendy Rush, potomkinja je dvoje putnika prve klase koji su poginuli na Titanicu.

Ona je pra-praunuka Isidora i Ide Strauss, dvoje putnika koji su bili na Titanicu kada je potonuo 1912. godine.

Wendy Rush, djevojačkog prezimena Hollings Weil, udala se za Stocktona Rusha 1986. godine, a obavijest o njihovom vjenčanju objavljena je u New York Timesu.

Ona je direktorica komunikacija u OceanGateu te je i sama bila na tri ekspedicije do olupine Titanica, piše na njezinom LinkedIn profilu.

Straussovi su bili među najbogatijim putnicima na Titanicu. Isidor i njegov brat Nathan bili su suvlasnici robne kuće Macy‘s.

image

Isidor Straus

Library Of Congress/Everett/Profimedia/Library Of Congress/everett/profimedia

Preživjeli nakon brodoloma su se prisjetili kako je Isidor odbijao sjesti u čamac za spašavanje dok sve žene i djeca nisu ušli. Ida, njegova supruga s kojom je u braku bio 40 godina, odbila je ići bez supruga. Viđeni su u zagrljaju dok je brod tonuo.

I izmišljena varijanta ovih događaja prikazana je u filmu iz 1997., gdje je prikazan par kako se grli u krevetu dok voda nadolazi oko njih.

Prema arhivana New York Timesa, Isidorovo tijelo je izvučeno iz mora oko dva tjedna nakon potonuća. Idini posmrtni ostaci nisu nikada pronađeni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 06:19