OSVETA ZATVORENIKA

Otkriven identitet najokorjelijeg pedofila ikad, a onda je uslijedio brutalan napad u zatvoru. U bolnici je

Griffith se suočava s 1623 kaznena djela zlostavljanja djece nakon što je navodno napadao mlade djevojke u centrima za brigu o djeci

Ashley Paul Griffith

Najgori australski pedofil hitno je prevezen u bolnicu s opeklinama na licu nakon što ga je zatvorenik polio kipućom vodom, piše Daily Mail.

Ashley Paul Griffith (45) prebačen je u bolnicu s opeklinama nakon što ga je drugi zatvorenik u zatvoru Wolston navodno napao u petak. Griffitha je u jedinici S3 oko podneva napao drugi zatvorenik koji mu je kipuću vodu polio po glavi.

Pretpostavlja se da je voda možda pomiješana s džemom kako bi se pogoršao učinak pečenja. Navodni napad dolazi samo nekoliko dana nakon što je Griffith u utorak imenovan po prvi put otkako je optužen za navodno seksualno zlostavljanje 91 mlade djevojke u proteklih 15 godina u centrima za brigu o djeci.

Griffith se suočava s 1623 kaznena djela zlostavljanja djece nakon što je navodno napadao mlade djevojke u centrima za brigu o djeci u Brisbaneu, Sydneyu i inozemstvu između 2007. i 2022. godine. Optužen je za 136 točaka silovanja i 110 točaka za spolni odnos s djetetom mlađim od 10 godina. Navodno su najmanje 23 njegove navodne žrtve bile stare između jedne i pet godina.

Griffithov identitet otkriven je po prvi put u utorak nakon što je promjena u zakonu Queenslanda omogućila identifikaciju identiteta optuženih za seksualno zlostavljanje prije nego što im se sudi. Već je proveo godinu dana u jedinici za zaštitu u zatvoru Arthur Gorrie, gdje je dobio posao u zatvorskoj proizvodnji.

Nakon što je otkriven njegov identitet, zatvorski su ga službenici premjestili u pritvorsku jedinicu radi njegove vlastite sigurnosti nakon što su drugi zatvorenici saznali što je navodno učinio.

Povremeno je bio smješten u ‘jedinicu za posebno upravljanje‘ u Arthuru Gorrieu prije nego što je prebačen u Wolston. ‘Odjel s3 je za najzaštićenije zatvorenike koji su spominjani u medijima i najgore seksualne prijestupnike‘, rekao je jedan službenik za Courier Mail.

Glasnogovornica zatvorske službe Queenslanda potvrdila je publikaciji da je jedan zatvorenik napao druga dva zatvorenika u Wolstonu. ‘Jednog je zatvorenika pregledalo medicinsko osoblje na licu mjesta i nije mu bilo potrebno liječenje, a drugi je prevezen u bolnicu na daljnju procjenu‘, rekla je. ‘Nijedan policajac nije ozlijeđen u incidentu.‘

Incident je proslijeđen Istražnoj jedinici zatvorske službe policijske službe Queenslanda.

Sudski dokumenti otkrivaju razmjere teških optužbi protiv Griffitha. Policija će tvrditi da je Griffith silovao jednu od svojih žrtava 28 puta i seksualno zlostavljao još 54 puta. Još jedna mlada djevojka je navodno silovana 27 puta i seksualno zlostavljana 34 puta, stoji u sudskim dokumentima.

Treća djevojka je navodno silovana osam puta i zlostavljana 24 puta u tri godine. Kad bi bio osuđen za sva kaznena djela, Griffith bi se smatrao najgorim pedofilom u povijesti Australije. Ranije ove godine, Daily Mail Australia otkrio je da se Griffith hvalio svojim iskustvom u brizi za djecu i raspravljao o tome kako je pomogao djeci da ‘razviju svoj identitet‘ na sada izbrisanom online profilu, piše Daily Mail.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 12:18