EMOTIVNI SUSRET

Otac je blizanke prodao na crnom tržištu, majka je mislila da su mrtve... A 19 godina poslije - čudo!

Djevojčice su završile u dvjema, odvojenima obiteljima - Ana u Tbilisiju, a Tako u gradiću Zugdidi, u blizini obale Crnog mora

Ano Sartania i Tako Khvitia

 Screenshot/TikTok

Blizanke Ano Sartania i Tako Khvitia rođene su 20. lipnja 2002. u Gruziji, no nisu se međusobno poznavale sve dok nisu napunile 19 godina. Ove mlade žene odrasle su odvojeno, a da su sestre, otkrile su zahvaljujući TikToku, prenosi Daily Mail. Njihova priča zbilja zvuči nevjerojatno - ispostavilo se da su obje bile žrtve ilegalnog posvajanja, koje je desetljećima bilo gorući problem u njihovoj domovini s populacijom manjom od četiri milijuna ljudi.

Naime, njihova biološka majka, Aza Shoni, pala je u komu nekoliko dana nakon što je rodila zdrave djevojčice. Kad se probudila, rečeno joj je da su njezine bebe preminule. No njihov otac, Gocha Gakharia, koji nije vjerovao da su blizanke uopće njegove, zapravo ih je prodao na crnom tržištu. Djevojčice su završile u dvjema, odvojenima obiteljima - Ana u glavnom gradu Tbilisiju, a Tako u gradiću Zugdidiju, u blizini obale Crnog mora.

@sartaniaanoo

First Germany fit check ?

♬ original sound - tm

Tijekom odrastanja, oboje sestre zanimale su se za ples, a kad je Ano s 11 godina sudjelovala u jednom plesnom natjecanju, netko od prisutnih spomenuo je njezinu sličnost s drugom djevojčicom koju ona nije znala.

No biološke sestre spojile su se tek u kasnim tinejdžerskim godinama, nakon što je prijateljica Anoi poslao TikTok video s drugom djevojkom koja izgleda baš kao ona, osim što ima plavu kosu.

- Mislila je da sam obojila kosu, što, naravno, nije bio slučaj. Tad sam krenula u potragu za svojom dvojnicom - ispričala je Ano. Pomoć je potražila u gruzijskoj Facebook grupi "Vedzeb" (u prijevodu "tražim"), koja ima više od 230.000 članova. U njoj mnogi dijele slične priče o tome kako su ih pri rođenju pod nejasnim okolnostima odvojili od bioloških roditelja.

Procjenjuje se da je između 1950-ih i ranih 2000-ih više od 100.000 beba rođenih u Georgiji nezakonito oduzeto biološkim roditeljima i prodano relativno bogatim obiteljima za tisuće ili čak desetke tisuća dolara. Posvojiteljskim obiteljima govorilo se da su se roditelji dragovoljno odrekli djece.

Ano i Tako prvi put srele su se na stanici metroa u Tbilisiju - baš kao u nekom holivudskom filmu.

- Uvijek sam imala osjećaj da me netko prati i stalno sam sanjala isti san - djevojčica, odjevena u crno, ispituje me o mojoj dnevnoj rutini - rekla je Ano.

Sestra i ona na kraju su saznale da se njihova majka preselila u Njemačku, a djevojke ondje imaju i brata te sestru.

DNK analiza također je pokazala da su blizanke biološka djeca muškarca koji nije vjerovao da im je otac. On sad želi uspostaviti vezu s njima, ali to se nikad neće dogoditi, odlučna je Ano.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 05:12