KONTROVERZNO

‘Odgojna‘ naknada u restoranu razbjesnila Amerikance: ‘Da ovo vidim na računu, odmah bi se okrenuo i otišao...‘

‘Loše‘ roditelje, koji očito ne znaju disciplinirati vlastitu djecu, lokal Toccoa River u SAD-u odlučio je kazniti - novčano

Ilustrativna fotografija/ račun iz restorana Toccoa River

 /Profimedia/ Reddit

Roditelji koji puštaju svoju djecu da bez nadzora divljaju u restoranu prilično su iritantni, s ovime će se složiti mnogi. Drugi gosti vjerojatno će ih "počastiti" mrkim pogledima i pasivno-agresivnim uzdasima, ali restoran Toccoa River u Blue Ridgeu u američkoj saveznoj državi Georgiji otišao je korak dalje - oni su, naime, "loše" roditelje, koji očito ne znaju disciplinirati vlastitu djecu, odlučili kazniti - novčano.

Kako prenosi portal UNILAD, spomenuti lokal na svoj jelovnik dodao je i nadoplatu za, kako kažu, "odrasle osobe koje nisu u stanju biti roditelji". Cijena nije otkrivena pa se o njoj zasad može samo nagađati.

image

Jelovnik u restoranu Toccoa River

Reddit/r/mildlyinteresting

Fotografija jelovnika podijeljena je na Redditu i odmah je izazvala žustru raspravu. Dodatna naknada možda i jest stavljena kao podrugljiva primjedba, no mnogima se ipak nije svidjela.

- Da ovo pročitam u restoranu, vjerojatno bih se odmah okrenuo i otišao - napisao je jedan korisnik.

Isti Toccoa River također će vam uzeti dodatna tri dolara ako s nekim dijelite obrok, za zabave s više od šest gostiju cijena njihove usluge uvećava se za 20 posto (ovdje je zapravo riječ o unaprijed uračunatoj napojnici), a isto ćete platiti i ako zatražite poseban račun ili se odlučite za njihov rođendanski meni. Nižu cijenu, pak, dobit ćete za plaćanje gotovinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 07:58