SMRT ZBOG UMORA

Nogometni fan iz Kine umro nakon što je 11 noći zaredom pratio svaku utakmicu na Euru!

Zbog vremenske razlike, Jiang je svaku večer ostajao budan u društvu prijatelja a zatim idućeg jutra neispavan odlazio na posao.
Italy's Andrea Pirlo, left, and Ireland's Aiden McGeady vie for the ball during the Euro 2012 soccer championship Group C match between Italy and the Republic of Ireland in Poznan, Poland, Monday, June 18, 2012. (AP Photo/Sergey Ponomarev)
 AP

Zagriženi nogometni fan iz Kine umro je nakon što je 11 noći neprekidno gledao utakmice Europskog nogometnog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini.

Jiang Xiaoshan (28), navijač Engleske i Francuske, umro je od iscrpljenosti u utorak ujutro.

Zbog vremenske razlike, Jiang je svaku večer ostajao budan u društvu prijatelja, a zatim idućeg jutra neispavan odlazio na posao.

Nakon susreta između reprezentacija Irske i Italije, mladić je stigao kući u 5 ujutro, otuširao se, zaspao i više se nikad nije probudio.

Prijatelje je njegova smrt šokirala jer je Jiang živio "zdravim" životom i unatrag nekoliko godina igrao je u nogometnoj ekipi svog sveučilišta.

Izvori tvrde da je učinak duhana i cigareta, u kombinaciji s kroničnim umorom, što je oslabilo njegov imunološki sustav, razlog mladićeve smrti.

Ovo nije prvi slučaj da je nogometni navijač iz Kine trpio zbog praćenja svojih idola na travnatim terenima.

Za vrijeme Svjetskih prvenstava u Njemačkoj 2006., i Južnoafričkoj Republici 2010. godine, u Kini su isplivala izvješća o brojnim hospitalizacijama navijača čija su se tijela slomila od premalo sna.

Za razliku od Kineza, njihovi susjedi iz Južne Koreje vode veliku borbu protiv videoigara . Naime, velik broj ovisnika o videoigricama u toj zemlji pati od nedostatka sna i time uzrokovanih brojnih zdravstvenih problema.

Osmišljeni su razni sustavi kontrole, a jedan od njih gamerima gasi igricu nakon dva sata, nakon čega se igrica ne može pokrenuti slijedećih 10 minuta, a nakon toga se može pokrenuti maksimalno dva sata u sljedećih 24 sata.

Ti sustavi uslijedili su nakon rigoroznog zakona, izglasanog u studenom prošle godine, prema kojem je djeci mlađoj od 16 godina zabranjeno igrati igre od ponoći do 6 ujutro.

U veljači ove godine, Chen Rong-yu (23) iz Tajvana, ležao je mrtav 9 sati u jednom internetskom kafiću prije nego li je otkriveno da je umro.

Umro je od srčanog zastoja nakon što je igrao igricu "League of Legends" uzastopna 23 sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 02:24