‘MA SIGURNO JE...‘

Nevjerojatni prizori s popularne europske plaže: Morski psi plivali na metar od kupača!

Morski pas modrulj može narasti do četiri metra i težiti preko 200 kilograma, a ljude uglavnom ne napada
 Twitter/RamonIglesias68

Kupači na španjolskoj plaži počeli su vrištati kad su shvatili da plivaju samo nekoliko metara od morskih pasa. Društvenim mrežama proširile su se snimke na kojima dva modrulja plivaju plićakom u blizini plaže Portbou u katalonskoj regiji. Snimljeni su oko podneva 16. srpnja, prenosi Daily Mail.

Neki su kupači uspješno stigli do obale kad su ugledali zvijeri u moru, a drugi su se popeli na platformu u moru pa su ih kajakaši vraćali na suho. Ovo je samo još jedan od dokaza da je porastao broj morskih pasa uz obale španjolskih plaža što je podjednako prestrašilo turiste i lokalno stanovništvo.

Unatoč panici koju su morski psi izazvali, nitko nije ozlijeđen. Nakon objave snimke na društvenim mrežama oglasio se gradonačelnik Portboua.

- Plaža Portbou potpuno je sigurna. Modrulji se često uočavaju na plažama u općini jer su autohtoni na tom području, izjavio je gradonačelnik Gael Rodrigues.

Ovaj incident samo je jedan u nizu događaja povezanih s morskim psima u blizini katalonske obale. Na tri plaže u Alcanaru 23. lipnja zabranjeno je kupanje također zbog prisutnosti dva modrulja. Morski pas modrulj može narasti do četiri metra i težiti preko 200 kilograma, a Međunarodna unija za očuvanje prirode vrstu je uvrstila na popis "gotovo ugroženih".

- Ne trebamo se bojati ovih stvorenja, često se više boje oni nas nego mi njih. Ipak smo mi u njihovoj kući, napisao je jedan korisnik na Twitteru.

Modrulji rijetko napadaju ljude, ali su u prošlosti uključeni u nekoliko incidenata od kojih su četiri završila smrtonosno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 19:24