NESTALO I STRUJE

Nestvarni prizori kraj Mostara: Tri automobila propala u jezero nakon odrona u kamenolomu!

Odron je oštetio trafostanicu te nema električne energije. Nakon odrona je uslijedio plavni val

aktivacija klizišta kod Mostara

 Screenshot Facebook/

Jučer iza 18 sati dogodio se veliki odron u mjestu Bijela kod Mostara. Policija je zabranila prolaz prema kanjonu rijeke Bijele, a tri su automobila propala u jezero.

"Dva automobila vide se iz jezera, treći se ne vidi", rekao je glasnogovornik MUP-a Ljudevit Marić za Bljesak.info, a odron se dogodio u kamenolomu nadomak Mostara. Odron je oštetio trafostanicu te nema električne energije. Nakon odrona je uslijedio plavni val.

Kako prenosi Klix.ba, istraga se nastavlja, a iz Operativnog centra civilne zaštite HNK-a izvijestili su da je došlo do aktiviranja klizišta velike količine kamenja zbog miniranja kamenoloma.

Prilikom miniranja jednog dijela kamenoloma odlomio se i drugi dio, što je prouzrokovalo veliku količinu kamenih odrona koji su završili u rijeci. Prilikom pada velika količina kamena je zatrpala automobile koji su se nalazili na cesti, dva automobila su završila u rijeci, dok se za jednim automobilom traga, jer se ne zna nalazi li se pod odronom ili u vodi. Na sreću, automobili su u vlasništvu planinara koji u trenutku nesreće nisu bili u njima.

"Prema trenutnim informacijama ljudskih žrtava nema. Ozlijeđene su dvije osobe, od kojih se jedna nalazila u čamcu koji je oboren prilikom pada odrona u rijeku i time prouzrokovao rast vodostaja i veliki val, dok se druga ozlijeđena osoba nalazila na obali u trenutku nesreće", kažu iz Operativnog centra i dodaju da se obje osobe medicinski zbrinute, prenosi Klix.ba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:20