SUMNJIČAVA UDRUGA

Ne vjeruju svi u Srbiji u službenu verziju Dankina ubojstva: ‘Vodite ga na poligraf, ovo su nelogičnosti koje je izrekao!‘

Ministar unutarnjih poslova Republike Srbije, Bratislav Gašić, na konferenciji za novinare objavio je saznanja i rezultate istrage u vezi s Dankom Ilić

Bratislav Gašić

 Kristina Maslarevic/Anadolu Via Afp

Organizacija Ekološki ustanak zahtijeva od MUP-a Srbije da se Bratislav Gašić podvrgne poligrafskom ispitivanju u kojem će ponoviti sve što je rekao u vezi s ubojstvom Danke Ilić jer, kako se navodi u priopćenju, u njegovoj izjavi ima niz nelogičnosti koje izazivaju sumnju građana.

Traže da ga se tijekom poligrafskog ispitivanja pita sljedeće:

- Kojeg dana i u koje vrijeme su osumnjičenici odvedeni na deponij gdje je tijelo navodno bačeno?

- Kojeg datuma i sata su osumnjičenici podvrgnuti poligrafskom testiranju i kada su otpušteni iz policijske postaje?

- Što točno znači zakašnjela reakcija na poligraf i otkuda tabloidima informacije iz interne mreže MUP-a koje su dostupne samo visokopozicioniranim rukovoditeljima ovog ministarstva?

Podsjetimo, ministar unutarnjih poslova Republike Srbije, Bratislav Gašić, na konferenciji za novinare objavio je saznanja i rezultate istrage u vezi s Dankom Ilić koja je nestala 26. ožujka.

Rekao je da je potraga za Dankom Ilić završena, jer je istragom utvrđeno da je djevojčica ubijena. Prema riječima ministra, dvojica muškaraca priznala su njezino ubojstvo. Više javno tužiteljstvo u Zaječaru objavilo je ranije danas da su privedeni Srđan Janković i Dejan Dragijević, obojica 50-godišnjaci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 17:55