‘GLASAJTE ZA MENE!‘

Mlada senatorica zapanjila društvene mreže tverkanjem u tangicama: ‘Zašto nam ona nije državna tajnica!?‘

Unatoč brojnim lajkovima našlo se i onih koji su snimku komentirali s gnušanjem
 TikTok

Demokratska senatorica Rhode Islanda zapanjila je društvene mreže snimkom s plaže koju je objavila na TikToku, a na kojoj twerka dok stoji na glavi u bikini tangama i pritom govori: ‘Glasajte za senatoricu Mack‘.

Tiara Mack, 28-godišnjakinja koja je državnom senatoricom postala u siječnju 2021. prva je gay Afroamerikanka kojoj je to pošlo za rukom.

Video je demokratkinja podijelila s više od 7000 TikTok pratitelja na svom profilu @mackdistrict6, a prikupio je 4220 lajkova u prva 24 sata.

Snimku je popratila opisom: ‘Obećana senatorova zamka za žeđ na Block Islandu.‘

Unatoč brojnim lajkovima našlo se i onih koji nisu bili impresionirani, pa su snimku komentirali s gnušanjem.

@mackdistrict6

a promised senator thirst trap at Block Island ?

♬ original sound - Senator Tiara Mack

‘Kako je neugodno imati nekoga ovakvog kao državnog senatora. Kakvo je ovo ponašanje da digneš (veliku) guzicu u zrak i twerkaš. Ovakav mentalitet ne želim u vlasti. Ozbiljno‘, izjavila je jedna korisnica Twittera, a drugi je napisao: ‘Nisam konzervativac i razočaran sam‘.

‘Gdje povući crtu u ponašanju javnih osoba? Biti neuobičajen da bi ti se divili - ovo nije to‘, ‘Duboko sam ožalošćena što je ova žena senator u bilo kojoj državi‘, ‘Misliš li da je ovo profesionalno ponašanje, Tiara?‘, nizali su se komentari.

Voditelj Fox Newsa, Tucker Carlson, bio je među onima koji su bili ogorčeni snimkom.

Podrugljivo ju je opisao kao ‘sljedeću zvijezdu u usponu demokratske stranke‘ i dodao: ‘Zašto ona nije državna tajnica? Zašto je ne guraju za predsjednicu?‘

Još jedan korisnik Twittera je komentirao: ‘Ne želim te više ikada čuti kako se žališ kako se ‘žene ne poštuju u ovoj zemlji‘ nakon što si ovo objavila.‘

Nakon silnih kritika Mack je odlučila odgovoriti na TikToku.

‘Dušo. Imam diplomu Ivy League i aktualni sam državni senator. Ne radi se o tome što nosim i što ja radim. Neće me poštovati bez obzira na sve‘, kazala je.

Tiara Mack odrasla je u Georgiji i Južnoj Karolini, a na Rhode Island preselila se kako bi studirala javno zdravstvo na Brownu 2012. godine.

Njezina majka, učiteljica, borila se financijski uzdržavati svoje petero djece, pa je radila u restoranima i maloprodaji kako bi spojila kraj s krajem.

Njezina obitelj bila je duboko konzervativna, te je Mack u šestom razredu potpisala ‘zavjet apstinencije‘.

‘Biti s niskim primanjima, crnac i s konzervativnog kršćanskog juga bio je kulturološki šok na što definitivno nisam bila spremna dok sam hodala po kampusu‘, rekla je Mack tijekom izbora.

Godine 2020. izazvala je aktualnog državnog senatora Harolda Mettsa na predizborima Demokratske stranke i porazila ga, osvojivši 60 posto glasova.

Metts je bio demokrat koji se protivio pobačaju i služio je u državnom zakonodavnom tijelu od 1985.

Nakon pobjede ack je rekla da namjerava zagovarati politiku povećanja minimalne plaće i usvajanje reformi pristupačnog stambenog prostora.

Mack misli da su ljudi glasali za nju, rekla je za NBC, jer glasači ‘cijene ljude koji su čvrsti u svojim uvjerenjima i koji neće odustati.‘

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 20:55