ŠOK U ŠPANJOLSKOJ

‘Messi toreadora‘ završio u bolnici nakon što ga je bik od 467 kilograma pribio uz ogradu!

Premda je Andrés Roca Rey tijekom karijere zadobio brojne ozljede, pratitelji koride rekli su da su one koje mu je nanio bik Viruta dosad najgore

Andrés Roca Rey tijekom koride u Santiagu

 Screenshot/Youtube

Andrés Roca Rey, 26-godišnji peruanski toreador kojega zovu "Messi toreadora", zadobio je teške tjelesne ozljede kada ga je bik Viruta težak 467 kilograma u utorak tijekom koride u španjolskom gradu Santiagu pribio uz ogradu stadiona u kojem se borbe održavale, piše Daily Mail.

Premda je Roca Rey tijekom svoje osmogodišnje karijere zadobio brojne ozljede, pratitelji koride rekli su da su one koje mu je nanio Viruta dosad najgore. Prije nego što ga je pribio uz ogradu, bik ga je neko vrijeme i vukao, a u jednom ga je trenutku čak i bacio u zrak.

Toreador je odmah prebačen u bolnicu. Tamo je utvrđeno da je ozlijedio lijevo koljeno te da su mu vrat, lice, desno bedro i lijevo koljeno bili prekriveni modricama.

Peruancu je upomoć priskočio španjolski toreador Cayetano Rivera Ordóñez te u sudaru s bikom slomio rebro i zadobio edem. Roca Rey zahvalio se Riveri Ordóñezu. "Cayetano, želim ti se zahvaliti jer si (u utorak) pokazao drugarstvo i prezir prema vlastitom životu kako bi spasio moj", rekao je Peruanac.

Rivera Ordóñez rekao je da se "rizik isplatio".

Španjolcu je rečeno da mora mirovati 48 sati. Mediji su rekli da je u srijedu otputovao kući u Sevillu te da se počeo pripremati za koridu u Huelvi koja će se održati 3. kolovoza.

Andrés Roca Rey najpoznatiji je toreador na svijetu. Poput argentinskog nogometaša Lionela Messija, Roca Rey je iz Južne Amerike došao u Španjolsku kako bi se posvetio borbama s bikovima.

Bik je Rocu Reyja prošle godine u Bilbau ubo rogom, a ovaj je unatoč uputama liječnika dovršio natjecanje. Peruanac je 2015. tijekom koride u Guadalajari u Meksiku ostao bez dva zuba nakon sudara s bikom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 19:52