NOVI DOKAZI

Meksički ‘vanzemaljci‘ po drugi put izloženi u Kongresu, stigao i čitav tim liječnika, njihove tvrdnje su eksplozivne!

Maussan ne odustaje od tvrdnje da su mumije autentične, no zastupnici lagano gube strpljenje: ‘Imamo i važnijih problema‘

‘Mumije vanzemaljaca‘

 Daniel Cardenas/Anadolu Agency Via Afp

U Kongresu Meksika ponovno je održan pravi SF spektakl jer su se lovci na vanzemaljce došli i na drugu sjednici i ponovno tvrdili da posjeduju leševe pravih svemiraca, piše Daily Mail.

Kontroverzni NLO entuzijast i novinar Jaime Maussan ovaj put je doveo čitavu grupu liječnika koji su svi rekli da se radi o tijelima stvarnih, nekoć živućih organizama, a neki su rekli da su tijekom četiri godine imali prilike proučavati pet sličnih primjeraka.

Nove fotografije i rendgenske snimke pokazane su u Kongresu u utorak, a istraživači tvrde da te snimke dokazuju da je doista riječ o vanzemaljcima.

Maussanovi stručnjaci su također naveli da je njihova DNK hibridna, što sugerira da su bića potomci vanzemaljaca, ali i ljudi.

‘Imamo hibridno biće, a imamo i druga bića koja su očito razvijenija od nas. Ovo je nešto doista izvanredno‘, rekao je Maussan.

Iako su Mausaan i njegov tim proglasili mumificirana tijela, nazvana Clara i Mauricio, ‘stvarnima‘, drugi stručnjaci nisu kazali ništa o njihovom porijeklu i nisu implicirali da su tijela ‘izvanzemaljska‘.

Na sjednici u utorak, Maussan se usredotočio na dokazivanje da tijela nisu lažna te priložio mišljenje liječnika koje je angažirao.

‘Nitko od znanstvenika ne kaže da rezultati studije dokazuju da se radi o izvanzemaljcima, ali ja idem dalje‘, rekao je, sugerirajući da bi tijela doista mogla biti dokaz ne-zemaljskih oblika života.

Maussan je doveo skupinu medicinskih stručnjaka koji su donijeli dokument koji je potpiosalo 11 istraživača s Nacionalnog sveučilišta San Luis Gonzaga u Ici, Peru, u kojemu se tvrdi isto.

Antropolog Roger Zuniga s Nacionalnog sveučilišta San Luis Gonzaga u Ica Peruu rekao je u utorak: ‘Nije bilo nikakve ljudske intervencije u fizičkom i biološkom formiranju ovih bića.‘

Međutim, u pismu je jasno istaknuti da tim nije implicirao da su tijela ‘izvanzemaljska‘, ali nisu dali odgovor na pitanje kakvog su porijekla.

Argentinski kirurg Celestino Adolfo Piotto rekao je da je pregledao rezultate testiranja obavljenih na tijelima i iznio bizarno mišljenje da se zapravo radi o ‘evoluiranim verzijama današnjih ljudskih bića‘, te ih nazvao ‘našim potomcima‘.

Najživopisniji trenutak sjednice bio je kad je meksički reper Claudio Yarto rekao da je osobno vidio NLO-e, nakon čega je svoj govor završio s nekoliko stihova - na opće oduševljenje publike.

Dok je Maussan ustrajao na svojim ‘dokazima‘, prezentaciju su mnogi stručnjaci kritizirali i sve proglasili trikom, a čini se da to mišljenje dijele i znanstvenici širom svijeta.

Oni su naveli da su vidjeli slične studije o takvim ostacima za koje je kasnije utvrđeno da su napravljeni od životinjskih i ljudskih kostiju.

Na pitanje o tim studijama, Zuniga je rekao da su neki primjerci vjerojatno lažni - ali je ponovio da su on i drugi istraživači sa sveučilišta istraživali slične primjerke za koje je zaključio da su pravi.

‘Imamo i važnijih stvari‘

No ova, ponovljena, sjednica nije svima bila zabavna. Naime, zastupnica Cynthia López (PRI) bila je ogorčena zbog čitavog spektakla u Kongresu.

‘Opet vidimo Jaimea Maussana ovdje u Zastupničkom domu. Gospodine, raspravljamo o proračunu; ne treba nam da dolazite ovdje i širite svoje laži‘, rekla je López.

‘Ovo je narodna kuća; raspravljamo o proračunu. Acapulcu nisu dali ni pezosa, a vi se ovdje prešetavate. Ne želimo Jaimea Maussana u Zastupničkom domu. Jaime Maussan - van sa svojim lažima! Postoje prioriteti u Zastupničkom domu, a to je proračun za Acapulco‘, rekla je zastupnica.

Maussan i neki meksički zastupnici postali su predmet međunarodnog ismijavanja u rujnu kada su prvi put predstavljene dvije kutije s navodnim vanzemaljskim mumijama pronađenima u Peruu.

Istraživači su iznijeli nevjerojatne tvrdnje da leševi, navodno izvađeni iz Cusca u Peruu, nisu bili dio ‘naše zemaljske evolucije‘, s tim da je 30 posto njihovog genetskog sastava još uvijek ‘nepoznato‘, pisali su tada meksički mediji.

Maussan - koji je u prošlosti bio povezan s raznim teorijama o vanzemaljcima koje su kasnije prokazane kao lažne - u rujnu je pod prisegom rekao: ‘Ovi primjerci nisu dio naše zemaljske evolucije. Ovo nisu bića koja su pronađena nakon što se srušio neki NLO. Pronađeni su u rudnicima i kasnije su fosilizirani.‘

Kasnije je dodao: ‘Jesu li vanzemaljci ili ne, ne znamo, ali bili su inteligentni i živjeli su s nama. Trebali bi ponovno napisati povijest. Nismo sami u ovom ogromnom svemiru, trebali bismo prihvatiti ovu stvarnost‘, rekao je.

Tijela prikazana na kongresu bila su donekle humanoidnog oblika, s vratom koji se mogao uvlačiti i dugom lubanjom koja je pokazivala ‘karakteristike‘ više ‘tipične za ptice‘, izvijestio je El País.

Tijela su, također, imala jake, lagane kosti, no nisu imala zube. također, ‘bića‘ su imala samo tri prsta.

Datiranje ugljikom koje je provelo Nacionalno autonomno sveučilište Meksika (UNAM) nakon prvog saslušanja pokazalo je da su tijela bila stara više od 1000 godina, tvrdi Maussan.

Godine 2017. Maussan je iznio slične tvrdnje u Peruu, a izvješće ureda tužitelja te zemlje pokazalo je da su tijela zapravo ‘nedavno proizvedene lutke, koje su prekrivene mješavinom papira i sintetičkog ljepila kako bi se simulirala koža.‘

U izvješću se dodaje da su figure gotovo nedvojbeno napravili ljudi i da ‘nisu ostaci predaka izvanzemaljaca kako su to pokušali predstaviti.‘

Tijela tada nisu javno otkrivena, pa nije jasno jesu li ona koja su donesena u Kongres ta ista tijela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 09:57